Forralj fel 500 ml vizet, majd add hozzá a fekete teafiltert és a cukrot. Keverd el, amíg teljesen feloldódik. Ezután vedd le a tűzről, és hagyd langyosra hűlni.
A tea ne legyen túl erős – 1 filter bőven elegendő ehhez a mennyiséghez.
Amikor a tea langyosra hűlt, add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget és a gyömbérszeleteket. Hagyd állni 10 percig, majd szűrd le.
Használj fémszűrőt, hogy a fűszerek ne kerüljenek bele a fermentáló edénybe.
Öntsd a fűszeres teát egy tiszta, üveg fermentáló edénybe. Add hozzá a kombucha startert (előző adagból), majd óvatosan helyezd bele a SCOBY-t.
Ügyelj arra, hogy az oldat ne legyen forró, különben károsíthatja a kultúrát.
Fedd le az edényt egy tiszta textillel vagy kávéfilterrel, rögzítsd gumival, és tedd szobahőmérsékleten, árnyékos helyre 5–7 napra.
Ne mozgasd erjesztés közben – így biztosítható a zavartalan fermentáció.
A fermentáció végén szűrd le a kész kombuchát, és töltsd üvegekbe. Hűtve fogyaszd, vagy másodlagosan is erjesztheted tovább.
A másodlagos fermentációhoz adhatsz kevés gyümölcslevet vagy extra fűszert a palackba – figyelj a túlnyomásra!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.