Probiotikus fűszeres mandulás joghurt, pirított mandulával tálalva

Probiotikus Fűszeres mandulás joghurt

A probiotikus joghurtok nemcsak finomak, hanem jótékony hatással vannak az emésztésre és a bélflórára is. A fűszeres mandulás joghurt tökéletes reggeli vagy egy könnyű desszert, mivel a fűszerek és az édes méz gazdagítják az ízélményt, miközben a mandula ropogós textúrával egészíti ki a lágy joghurtot. Az étel gyorsan elkészíthető, és ideális választás, ha egy egészséges és ínycsiklandó étkezést keresel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Natúr joghurt
50 g Mandula
1 ek. Méz
1 tk. Fahéj
1 csipet Szerecsendió
1 tk. Vaníliás cukor
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulát aprítsd fel finomra, majd pirítsd meg száraz serpenyőben 3-4 percig, amíg enyhén aranybarna színt kap.

    Ne hagyd túl sokáig a mandulát a serpenyőben, mert könnyen megéghet, így keserű íze lesz.

    2

    A joghurtot tedd egy tálba, majd add hozzá a mézet, fahéjat, szerecsendiót, vaníliás cukrot és citromlét. Keverd jól össze.

    Ha szeretnéd, a joghurtot előre lehűtheted, hogy hideg legyen, amikor fogyasztod.

    3

    A pirított mandulát szórd rá a joghurtra, és alaposan keverd el.

    A mandula ropogós textúrát ad, és tökéletesen kiegészíti a fűszeres joghurt ízét.

    4

    Tálald az elkészült joghurtot azonnal, vagy hűtsd le, ha hidegen szeretnéd fogyasztani.