Probiotikus gránátalma kombucha poharakban, rózsaszínes ital friss magokkal

Probiotikus Gránátalma kombucha

A kombucha eredete több ezer évre nyúlik vissza, leginkább Kelet-Ázsiához köthető, ahol hagyományosan gyógyító italként fogyasztották. A gránátalma szintén ősi szuperélelmiszer, tele antioxidánsokkal és vitaminokkal. Ebben a receptben e két erőteljes természetes összetevő találkozik, és hoz létre egy egészséges, frissítő, enyhén pezsgő italt. Technikai tipp: a másodlagos fermentáció során keletkező szénsavasság miatt mindig óvatosan bontsd fel az üveget. A gránátalma fanyarsága remekül harmonizál a kombucha enyhén ecetes jellegével, így kiváló nyári ital vagy egészségtudatos mindennapi frissítő. Ez a különleges ital nemcsak egészséges, hanem élmény is kortyonként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
95 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Fekete tea
50 g Cukor
1 db SCOBY (kombucha kultúra)
50 ml Kombucha starter (előző adagból)
100 ml Gránátalmalé (100%-os, szűrt)
20 g Gránátalma mag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel 500 ml vizet, majd add hozzá a fekete teát és a cukrot. Keverd el, amíg a cukor feloldódik, majd hagyd langyosra hűlni.

    Ügyelj arra, hogy a tea ne legyen forró, amikor a SCOBY-t hozzáadod – ez megölheti a probiotikus kultúrát.

    2

    Öntsd a langyos teát egy tiszta üveg edénybe, majd add hozzá a kombucha startert és helyezd bele a SCOBY-t óvatosan a felszínre.

    Használj mindig tiszta, sterilizált üveget, hogy elkerüld a nem kívánt szennyeződést.

    3

    Fedd le gézzel vagy kávéfilterrel, rögzítsd gumival, és tedd félre szobahőmérsékleten, árnyékos helyre 7 napra fermentálódni.

    Ne mozgasd az üveget a fermentálás alatt – ezzel segíted a SCOBY egyenletes fejlődését.

    4

    A fermentálás után szűrd le a kombuchát, és öntsd tiszta üvegbe. Add hozzá a gránátalmalét és a gránátalma magokat.

    A gránátalmalé másodlagos fermentációhoz is kiváló – segít a természetes szénsavasodás kialakulásában.

    5

    Hagyd a palackokat zárva még 2 napig szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe. Fogyasztás előtt óvatosan nyisd ki, és tálald poharakba szűrve.

    Ne rázd fel – a szénsavas nyomás erős lehet. Tálaláskor használj szűrőt a magok eltávolítására.