Forralj fel 500 ml vizet, majd add hozzá a fekete teát és a cukrot. Keverd el, amíg a cukor feloldódik, majd hagyd langyosra hűlni.
Ügyelj arra, hogy a tea ne legyen forró, amikor a SCOBY-t hozzáadod – ez megölheti a probiotikus kultúrát.
Öntsd a langyos teát egy tiszta üveg edénybe, majd add hozzá a kombucha startert és helyezd bele a SCOBY-t óvatosan a felszínre.
Használj mindig tiszta, sterilizált üveget, hogy elkerüld a nem kívánt szennyeződést.
Fedd le gézzel vagy kávéfilterrel, rögzítsd gumival, és tedd félre szobahőmérsékleten, árnyékos helyre 7 napra fermentálódni.
Ne mozgasd az üveget a fermentálás alatt – ezzel segíted a SCOBY egyenletes fejlődését.
A fermentálás után szűrd le a kombuchát, és öntsd tiszta üvegbe. Add hozzá a gránátalmalét és a gránátalma magokat.
A gránátalmalé másodlagos fermentációhoz is kiváló – segít a természetes szénsavasodás kialakulásában.
Hagyd a palackokat zárva még 2 napig szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe. Fogyasztás előtt óvatosan nyisd ki, és tálald poharakba szűrve.
Ne rázd fel – a szénsavas nyomás erős lehet. Tálaláskor használj szűrőt a magok eltávolítására.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.