Grapefruit-ananászos kefir poharakban, világos krémes szín, gyümölcsdarabokkal a tetején

Probiotikus Grapefruit-ananászos kefir

A grapefruit és az ananász kombinációja igazi ízbomba – az egyik citrusosan kesernyés, a másik édes és lédús. A kefir selymes állaga tökéletes alapot ad ezeknek az erőteljes aromáknak. Technikai tipp: a grapefruit levét érdemes szűrőn átpréselni, hogy ne kerüljenek bele a rostos, keserűbb részek. Az ananászt csak frissen használjuk, mivel a konzervváltozat túl édes lehet és elveszíti frissességét. Ez a nyári ital tökéletes egy délutáni felfrissüléshez vagy akár egy könnyű reggeli mellé. A probiotikus hatású kefir segíti az emésztést, a gyümölcsök pedig vitaminokban gazdagok – így ez a recept nemcsak finom, hanem hasznos is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
100 g Friss ananász (kockázva)
100 ml Friss grapefruitlé
2 ek. Méz
0.5 tk. Reszelt citromhéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kefirt öntsd egy nagy tálba, majd hagyd állni szobahőmérsékleten 10-15 percig, hogy könnyebben keverhető legyen.

    Szobahőmérsékleten a kefir lágyabbá válik, és jobban átveszi a gyümölcsök ízét.

    2

    Az ananászt kockázd fel apróra, a grapefruitot facsard ki, és mérj ki belőle 100 ml-t.

    Kerüld a keserűbb fehér részeket, csak a gyümölcshúst és levet használd.

    3

    Egy turmixgépbe tedd az ananászt, grapefruitlevet, mézet és citromhéjat, majd turmixold simára.

    Ha darabosabb italt szeretnél, kevesebb ideig turmixold – de a héj teljesen oldódjon fel.

    4

    Keverd össze a gyümölcsös alapot a kefirrel kézi habverő segítségével, míg homogén állagot kapsz.

    Finoman dolgozd össze, hogy a kefir selymessége megmaradjon.

    5

    Fedd le, és tedd hűtőbe legalább 30 percre. Tálalás előtt újra keverd át, majd öntsd poharakba.

    Tálalásnál csak néhány ananászkockát használj a tetején – semmilyen levél vagy grapefruitkarika ne kerüljön rá!