Probiotikus grapefruit kombucha, friss citrusos ízzel, szűrve és palackozva

Probiotikus Grapefruit kombucha

A kombucha, egy ősi tea alapú ital, amely gazdag probiotikus baktériumokban, most egy új, frissítő változatot kapott a grapefruit hozzáadásával. A grapefruit természetes savanykás és friss ízével remekül kiegészíti a kombucha enyhén erjedt ízét, miközben gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. A grapefruit kombucha nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges is, mivel a probiotikus baktériumok segítenek az emésztésben és erősítik az immunrendszert. Ezt az italt otthon, egyszerűen elkészíthetjük, és egy frissítő alternatívát kínálhat a napi vízfogyasztás mellé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 7 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Kombucha tea alap
1 db Grapefruit
100 g Fehér cukor
1 cm Friss gyömbér
2 filter Jázmin tea
1 l Szűrt víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szűrt vizet forrald fel, és öntsd egy tálba. Add hozzá a teafiltereket, és hagyd ázni 5-10 percig.

    A jazmin tea finom, enyhén virágos ízt ad a kombuchának, de ha szeretnél erősebb ízt, használhatsz fekete teát is.

    2

    A forró tea alaphoz add hozzá a cukrot, és keverd el, amíg teljesen fel nem oldódik. Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletűre.

    Fontos, hogy a tea lehűljön, mielőtt a kombucha kultúra kerül bele, mert a forró tea károsíthatja a kultúrát.

    3

    A grapefruitot vágd fel apró darabokra, és húzd ki a levét. Ha szeretnél erősebb citrusos ízt, a grapefruitot is hozzáadhatod a tea alaphoz a frissítő íz kedvéért.

    Ha az ízeket még intenzívebbé szeretnéd tenni, egy kicsit reszelhetsz is a grapefruit héjából.

    4

    Helyezd a kombucha kultúrát a lehűlt teába, majd öntsd hozzá a grapefruit levét és gyömbért. Ezt követően hagyd erjedni szobahőmérsékleten 4-7 napig.

    Minél tovább hagyod erjedni, annál erősebb ízű és savanyúbb lesz a kombucha.

    5

    A kívánt erjedési idő letelte után szűrd le a kombuchát, és töltsd palackokba. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés friss grapefruit levet a palackozás előtt, hogy még frissítőbb legyen.

    A friss grapefruit levet tedd hozzá az utolsó szűrés előtt, hogy megőrzi frissességét.

    6

    Zárd le a palackokat, és hagyd őket egy-két napig a hűtőben pihenni, hogy a gazdag probiotikus baktériumok fejlődhessenek.

    Az erjesztett kombucha tárolása hűvös helyen segít a természetes ízek kiegyensúlyozásában és frissességében.