A natúr joghurtot öntsd egy keverőtálba. Hagyjuk szobahőmérsékleten 10-15 percet pihenni, hogy a méz és gyömbér könnyebben elkeveredjen benne.
Szobahőmérsékleten a joghurt kevésbé savas, és jobban kihozza az ízeket.
Reszeld le a friss gyömbért finom lyukú reszelőn, majd adjuk a joghurthoz. Fontos, hogy apróra legyen reszelve, így jobban eloszlik az italban.
Ha túl intenzív lenne a gyömbér íze, használj csak fél teáskanálnyit elsőre, majd később ízlés szerint növelheted.
Add hozzá a mézet, citromlevet és a vaníliakivonatot a joghurthoz. Alaposan keverd össze, amíg teljesen egynemű lesz.
A mézet folyékony állapotban könnyebb elkeverni, ha sűrű, előbb langyosítsd meg vízfürdőben.
Fedd le a keveréket, és tedd hűtőbe 20-30 percre, hogy az ízek összeérjenek, és a gyömbér aromája kellemesen beleolvadjon a joghurtba.
Minél tovább áll, annál kiegyensúlyozottabb lesz az ízhatás – de ne hagyd túl sokáig, mert a gyömbér erősebbé válhat.
Tálalás előtt keverd át újra, és öntsd poharakba. Ízlés szerint a tetejére szórhatsz egy kevés citromhéjat vagy egy leheletnyi reszelt gyömbért, de csak kis mennyiségben.
Kerüld a túl sok díszítést – a letisztult tálalás kiemeli az ital természetes színét és állagát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.