Gyömbéres joghurt poharakban tálalva, halvány krémszínű ital formájában

Probiotikus Gyömbéres joghurt

A gyömbér az egyik legismertebb természetes immunerősítő, amelyet már az ókori Kínában és Indiában is használtak gyógyító célokra. A natúr joghurttal való kombinációja nemcsak egészséges, hanem frissítő és izgalmas ízélményt is nyújt. Technikai tipp: mindig friss gyömbért használj, ne port – a reszelt gyömbér sokkal élénkebb aromát ad az italnak. Ahogy a gyömbér csípős frissessége keveredik a méz édességével és a joghurt krémes textúrájával, kellemes melegség járja át az érzékeket. Ez az ital ideális választás reggelire, őszi-téli időszakban immunerősítéshez, vagy akár egy könnyű délutáni feltöltődéshez is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Natúr joghurt
1 tk. Friss gyömbér (reszelt)
2 ek. Méz
1 ek. Citromlé
0.5 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A natúr joghurtot öntsd egy keverőtálba. Hagyjuk szobahőmérsékleten 10-15 percet pihenni, hogy a méz és gyömbér könnyebben elkeveredjen benne.

    Szobahőmérsékleten a joghurt kevésbé savas, és jobban kihozza az ízeket.

    2

    Reszeld le a friss gyömbért finom lyukú reszelőn, majd adjuk a joghurthoz. Fontos, hogy apróra legyen reszelve, így jobban eloszlik az italban.

    Ha túl intenzív lenne a gyömbér íze, használj csak fél teáskanálnyit elsőre, majd később ízlés szerint növelheted.

    3

    Add hozzá a mézet, citromlevet és a vaníliakivonatot a joghurthoz. Alaposan keverd össze, amíg teljesen egynemű lesz.

    A mézet folyékony állapotban könnyebb elkeverni, ha sűrű, előbb langyosítsd meg vízfürdőben.

    4

    Fedd le a keveréket, és tedd hűtőbe 20-30 percre, hogy az ízek összeérjenek, és a gyömbér aromája kellemesen beleolvadjon a joghurtba.

    Minél tovább áll, annál kiegyensúlyozottabb lesz az ízhatás – de ne hagyd túl sokáig, mert a gyömbér erősebbé válhat.

    5

    Tálalás előtt keverd át újra, és öntsd poharakba. Ízlés szerint a tetejére szórhatsz egy kevés citromhéjat vagy egy leheletnyi reszelt gyömbért, de csak kis mennyiségben.

    Kerüld a túl sok díszítést – a letisztult tálalás kiemeli az ital természetes színét és állagát.