Probiotikus gyĂŒmölcsĂ­zesĂ­tett kombucha szĂ­nes gyĂŒmölcsdarabokkal ĂŒvegben tĂĄlalva

Probiotikus GyĂŒmölcsĂ­zesĂ­tett kombucha

A gyĂŒmölcsĂ­zesĂ­tĂ©sƱ kombucha a hagyomĂĄnyos fermentĂĄlt tea modern, kreatĂ­v vĂĄltozata, amely kĂŒlönösen az utĂłbbi Ă©vekben vĂĄlt nĂ©pszerƱvĂ© a termĂ©szetes, egĂ©szsĂ©gtudatos italok kedvelƑi körĂ©ben. A mĂĄsodik fermentĂĄciĂł sorĂĄn a gyĂŒmölcsök termĂ©szetes aromĂĄi Ă©s cukrai tovĂĄbb gazdagĂ­tjĂĄk a kombucha Ă­zvilĂĄgĂĄt Ă©s szĂ©nsavassĂĄgĂĄt. Technikai tipp: vĂĄlassz bio gyĂŒmölcsöket a legjobb eredmĂ©ny elĂ©rĂ©se Ă©rdekĂ©ben, Ă©s mindig frissen dolgozz velĂŒk. Ahogy a gyĂŒmölcsök fermentĂĄlĂłdnak, az ital illata is gyĂŒmölcsös, ĂŒdĂ­tƑ aromĂĄkkal telik meg. KĂ©pzeld el, ahogy egy jĂ©ghideg, szĂ­nes gyĂŒmölcsdarabokkal dĂ­szĂ­tett kombuchĂĄt kortyolsz egy nyĂĄri napon – frissĂ­tƑ, könnyƱ, termĂ©szetes energiabomba. A gyĂŒmölcsĂ­zesĂ­tett kombucha tökĂ©letes tĂĄrs piknikekre, strandolĂĄshoz vagy bĂĄrmilyen aktĂ­v szabadtĂ©ri tevĂ©kenysĂ©g mellĂ©.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 1000 ml KĂ©sz fekete vagy zöld tea kombucha
⭕ 200 g Friss gyĂŒmölcs (pl. eper, mĂĄlna, ĂĄfonya)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    SterilizĂĄlj minden eszközt (ĂŒveg, szƱrƑ, tölcsĂ©r) forrĂł vĂ­zzel, hogy elkerĂŒld a szennyezƑdĂ©st a mĂĄsodik fermentĂĄciĂł sorĂĄn.

    Mindig steril ĂŒvegekkel dolgozz, hogy a kombuchĂĄd tiszta Ă©s biztonsĂĄgos maradjon!

    2

    Mosd meg alaposan a friss gyĂŒmölcsöket, majd vĂĄgd Ƒket aprĂł darabokra, hogy jobban kiengedjĂ©k aromĂĄjukat.

    VĂĄlassz teljesen Ă©rett, hibĂĄtlan gyĂŒmölcsöket az intenzĂ­vebb Ă­z elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    3

    Töltsd meg az ĂŒvegek aljĂĄt a feldarabolt gyĂŒmölcsökkel, kb. az ĂŒveg 1/5 rĂ©szĂ©ig.

    Ne zsĂșfold tele az ĂŒveget, mert az erjedĂ©s sorĂĄn gĂĄzok kĂ©pzƑdnek!

    4

    Öntsd rĂĄ a kĂ©sz, szƱrt kombuchĂĄt a gyĂŒmölcsökre Ășgy, hogy kb. 2-3 cm hely maradjon az ĂŒveg szĂĄjĂĄnĂĄl.

    Hasznålj tölcsért a könnyebb és tisztåbb töltéshez!

    5

    ZĂĄrd le az ĂŒvegeket szorosan kupakkal, majd hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten erjedni 2-4 napig a mĂĄsodik fermentĂĄciĂł sorĂĄn.

    Naponta egyszer Ăłvatosan nyisd ki az ĂŒveget a tĂșlnyomĂĄs elkerĂŒlĂ©se Ă©rdekĂ©ben (burping)!

    6

    2-4 nap utĂĄn szƱrd le a gyĂŒmölcsöket, Ă©s töltsd a kombuchĂĄt tiszta palackokba, majd tĂĄrold hƱtƑszekrĂ©nyben.

    HƱtve a kombucha Ă­ze tovĂĄbb fejlƑdik Ă©s sokĂĄig friss marad!

    7

    FogyasztĂĄs elƑtt Ăłvatosan rĂĄzd meg a palackot, hogy a gyĂŒmölcsĂ­zek egyenletesen keveredjenek a kombuchĂĄban.

    KivĂĄlĂł frissĂ­tƑ ital meleg nyĂĄri napokon vagy edzĂ©s utĂĄni hidratĂĄlĂĄshoz is!