SterilizĂĄlj minden eszközt (ĂŒveg, szƱrĆ, tölcsĂ©r) forrĂł vĂzzel, hogy elkerĂŒld a szennyezĆdĂ©st a mĂĄsodik fermentĂĄciĂł sorĂĄn.
Mindig steril ĂŒvegekkel dolgozz, hogy a kombuchĂĄd tiszta Ă©s biztonsĂĄgos maradjon!
Mosd meg alaposan a friss gyĂŒmölcsöket, majd vĂĄgd Ćket aprĂł darabokra, hogy jobban kiengedjĂ©k aromĂĄjukat.
VĂĄlassz teljesen Ă©rett, hibĂĄtlan gyĂŒmölcsöket az intenzĂvebb Ăz elĂ©rĂ©sĂ©hez.
Töltsd meg az ĂŒvegek aljĂĄt a feldarabolt gyĂŒmölcsökkel, kb. az ĂŒveg 1/5 rĂ©szĂ©ig.
Ne zsĂșfold tele az ĂŒveget, mert az erjedĂ©s sorĂĄn gĂĄzok kĂ©pzĆdnek!
Ăntsd rĂĄ a kĂ©sz, szƱrt kombuchĂĄt a gyĂŒmölcsökre Ășgy, hogy kb. 2-3 cm hely maradjon az ĂŒveg szĂĄjĂĄnĂĄl.
Hasznålj tölcsért a könnyebb és tisztåbb töltéshez!
ZĂĄrd le az ĂŒvegeket szorosan kupakkal, majd hagyd szobahĆmĂ©rsĂ©kleten erjedni 2-4 napig a mĂĄsodik fermentĂĄciĂł sorĂĄn.
Naponta egyszer Ăłvatosan nyisd ki az ĂŒveget a tĂșlnyomĂĄs elkerĂŒlĂ©se Ă©rdekĂ©ben (burping)!
2-4 nap utĂĄn szƱrd le a gyĂŒmölcsöket, Ă©s töltsd a kombuchĂĄt tiszta palackokba, majd tĂĄrold hƱtĆszekrĂ©nyben.
HƱtve a kombucha Ăze tovĂĄbb fejlĆdik Ă©s sokĂĄig friss marad!
FogyasztĂĄs elĆtt Ăłvatosan rĂĄzd meg a palackot, hogy a gyĂŒmölcsĂzek egyenletesen keveredjenek a kombuchĂĄban.
KivĂĄlĂł frissĂtĆ ital meleg nyĂĄri napokon vagy edzĂ©s utĂĄni hidratĂĄlĂĄshoz is!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.