Probiotikus hagyma-gyömbéres kefir poharakban, világos színű ital

Probiotikus Hagyma-gyömbéres kefir

A kefir és a hagyma külön-külön is régóta használt természetes immunerősítők – előbbi a Kaukázusból, utóbbi a világ szinte minden konyhájából ismert. A gyömbérrel kiegészülve ez az ital igazi baktériumölő, gyulladáscsökkentő bombává válik. Technikai tipp: ha nem szereted az intenzív hagymaízt, hagyd rövid ideig állni a reszelést követően, majd szűrd át. A friss gyömbér természetes csípősséget és melegítő hatást ad az italnak, ami különösen téli időszakban ideális. Ez a recept különlegesebb ízvilágot képvisel, mégis egyszerűen elkészíthető, és egészséges választás lehet mindennapi fogyasztásra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
20 g Vöröshagyma (finomra reszelve)
5 g Friss gyömbér (reszelve)
1 tk. Citromlé
1 tk. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát hámozd meg, majd reszeld le a legapróbb lyukú reszelőn. Ugyanezt tedd meg a gyömbérrel is.

    A hagyma levét ne öntsd ki – ez adja az ital karakteres ízét, de ha túl intenzív, leszűrheted.

    2

    Egy keverőtálba öntsd bele a kefirt, add hozzá a mézet és a citromlevet, majd keverd simára.

    A mézet először kevés kefirrel keverd külön el, hogy könnyebben oldódjon.

    3

    Add hozzá a reszelt hagymát és gyömbért, majd óvatosan keverd bele a joghurtba. Hagyd állni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnéd enyhíteni a hagyma csípősségét, előtte 2-3 percre forrázd le vagy sózd be enyhén.

    4

    Szűrd át az italt egy sűrű szitán, ha simább állagot szeretnél. Ezután öntsd poharakba.

    A szűrés eltávolítja a hagyma és gyömbér darabokat – így selymesebb lesz az ital textúrája.

    5

    Tálald hűtve, vagy fogyasztás előtt 10-15 percre tedd hűtőbe. Ne használj semmilyen zöld vagy hagymalevél díszítést!

    Ez az ital kiváló immunerősítő – különösen hideg időszakban ajánlott fogyasztani.