A vöröshagymát hámozd meg, majd reszeld le a legapróbb lyukú reszelőn. Ugyanezt tedd meg a gyömbérrel is.
A hagyma levét ne öntsd ki – ez adja az ital karakteres ízét, de ha túl intenzív, leszűrheted.
Egy keverőtálba öntsd bele a kefirt, add hozzá a mézet és a citromlevet, majd keverd simára.
A mézet először kevés kefirrel keverd külön el, hogy könnyebben oldódjon.
Add hozzá a reszelt hagymát és gyömbért, majd óvatosan keverd bele a joghurtba. Hagyd állni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szeretnéd enyhíteni a hagyma csípősségét, előtte 2-3 percre forrázd le vagy sózd be enyhén.
Szűrd át az italt egy sűrű szitán, ha simább állagot szeretnél. Ezután öntsd poharakba.
A szűrés eltávolítja a hagyma és gyömbér darabokat – így selymesebb lesz az ital textúrája.
Tálald hűtve, vagy fogyasztás előtt 10-15 percre tedd hűtőbe. Ne használj semmilyen zöld vagy hagymalevél díszítést!
Ez az ital kiváló immunerősítő – különösen hideg időszakban ajánlott fogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.