Probiotikus kakaós kefir tejcsokoládéval és fahéjjal

Probiotikus Kakaós kefir

A probiotikus kakaós kefir egy különleges ital, amely egyesíti a friss kefir előnyeit a kakaó gazdag ízével. A kefir probiotikus baktériumokban gazdag, ami jótékony hatással van az emésztésre. A hozzáadott tejcsokoládé és fahéj különleges ízt ad az italnak, így egy igazán ínycsiklandó, de mégis egészséges választás.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
2 ek. Kakaópor
1 ek. Méz
1 tk. Vanília kivonat
1 ek. Tejcsokoládé reszelve
1 csipet Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kefirt öntsd egy nagyobb tálba vagy turmixgépbe.

    Friss kefir használata ajánlott, mivel az íze gazdagabb.

    2

    Add hozzá a kakaóport és a mézet, majd keverd alaposan össze, hogy a kakaó és a méz jól oldódjon.

    A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod, ha édesebbre szeretnéd.

    3

    Öntsd hozzá a vanília kivonatot, és reszeld bele a tejcsokoládét.

    A tejcsokoládé fokozza az ital gazdag ízét, de tejmentes csokoládéval is helyettesíthető.

    4

    Keverd össze alaposan, majd add hozzá a fahéjat.

    A fahéj egy kis extra fűszerességet ad, de ha nem szereted, kihagyhatod.

    5

    Turmixold simára, amíg a keverék krémes állagú lesz.

    Ha turmixgépet használsz, akkor az ital még habosabb lesz.

    6

    Tálald hidegen, akár jégkockával is, hogy még frissítőbb legyen.

    Különleges ízhatás érdekében egy kis csokoládé reszelékkel díszítheted.