Forralj fel 500 ml vizet, majd adj hozzá 2-3 evőkanál szárított kamillavirágot vagy 2 filtert. Áztasd 10 percig, majd szűrd le, és add hozzá a cukrot. Keverd, míg teljesen feloldódik.
A kamillateát ne forrald túl – csak forró vízzel forrázd le, hogy megőrizze nyugtató hatóanyagait.
Hagyd a kamillás-cukros főzetet szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután öntsd egy steril üvegbe, majd add hozzá a kombucha startert és óvatosan helyezd bele a SCOBY-t.
Ne használd melegen az italt, mert a magas hő károsíthatja a SCOBY-t.
Fedd le az üveget tiszta textillel vagy kávéfilterrel, gumival rögzítve. Tedd sötét, meleg helyre 5–7 napra fermentálódni.
A fermentáció során ne mozgasd az üveget – így egyenletesen dolgozik a kultúra.
A fermentáció végén vedd ki a SCOBY-t, és szűrd le az italt. Add hozzá a friss citromlevet, és öntsd üvegekbe.
A citrom frissítő savasságot és még jobb ízhatást ad az italnak – ne hagyd ki!
Tedd hűtőbe, és tálalás előtt hűtsd legalább 2 órát. Töltsd poharakba, és tálald hűsítő probiotikus italként. Ne használj semmilyen virágszirmot vagy dekorációt!
A hűtött kombucha még intenzívebb, gyengéden pezsgő élményt nyújt – ideális nyári napokra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.