Probiotikus kékszőlő kefir mentával díszítve pohárban

Probiotikus Kékszőlő Kefir

A kefir, egy ősi ital, rendkívül gazdag probiotikus kultúrákban, amelyek jótékony hatással vannak a bélflórára. A kékszőlő kefir egy frissítő és ízletes változata ennek a hagyományos italnak. A kefir és a szőlő együttes fogyasztása nemcsak finom, hanem egészséges is, mivel mindkét alapanyag gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. A friss menta és a méz hozzáadása egy extra réteget ad az ízekhez, és még vonzóbbá teszi az italt. Ez a probiotikus kefir tökéletes reggelire, délutáni frissítőnek, vagy egy egyszerű, de egészséges napi italnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Kékszőlő
500 ml Kefir
1 ek. Méz
1 tk. Citromlé
2 ág Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kékszőlőt alaposan mosd meg, és ha nagy szemű, vágd félbe őket. Tedd egy kisebb tálba.

    A szőlőt mindig frissen mosd meg, hogy eltávolítsd róla a szennyeződéseket, és ne hagyd rajta a szárát.

    2

    A kefirt öntsd a tálba a szőlőhöz, és keverd össze. Add hozzá a mézet és a citromlevet, majd alaposan keverd el, hogy minden íz egyenletesen eloszoljon.

    A méz mennyiségét ízlés szerint állíthatod, ha édesebben szereted, adj hozzá többet.

    3

    A friss mentaleveleket aprítsd fel, és szórd rá a kész kefirre, hogy extra frissességet adjon az italnak.

    A menta nemcsak ízesíti, hanem segít a probiotikus hatások fokozásában is.

    4

    Tálald az italt poharakba, és hűtsd le a hűtőben legalább fél órára, hogy friss és hideg legyen.

    Ez az ital tökéletes választás nyári napokon, mivel a hűtés segít abban, hogy még frissítőbb legyen.