Probiotikus kivi joghurt poharakban tĂĄlalva, friss kivi darabokkal

Probiotikus Kivi joghurt

A joghurt, mint probiotikus alapanyag, a vilĂĄg egyik legrĂ©gebbi erjesztett Ă©lelmiszere, amely mĂĄr a nomĂĄd nĂ©pek Ă©trendjĂ©ben is fontos szerepet jĂĄtszott. A kivi, amely Új-ZĂ©land szimbĂłlumĂĄvĂĄ vĂĄlt, eredetileg KĂ­nĂĄbĂłl szĂĄrmazik, Ă©s kĂŒlönleges, frissĂ­tƑ Ă­zĂ©vel hĂłdĂ­totta meg a vilĂĄgot. A kettƑ talĂĄlkozĂĄsĂĄbĂłl egy rendkĂ­vĂŒl tĂĄplĂĄlĂł, antioxidĂĄnsokban gazdag, frissĂ­tƑ Ă©tel szĂŒletik. Technikai tipp: mindig Ă©rett, de nem tĂșl puha kivit vĂĄlassz, hogy a joghurt ĂĄllaga kellemes maradjon. Ahogy a kivi zamata ĂĄtjĂĄrja a selymes joghurtot, egy igazi vitaminbomba szĂŒletik. TökĂ©letes reggeli vagy frissĂ­tƑ desszert egy meleg nyĂĄri napon, vagy amikor valami könnyƱ, egĂ©szsĂ©ges Ă©telre vĂĄgyunk.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 400 ml ÉlƑflĂłrĂĄs natĂșr joghurt
⭕ 150 g Friss kivi
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 1 ek. Chia mag
⭕ 1 tk. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A kivit hĂĄmozd meg, majd vĂĄgd aprĂł kockĂĄkra. Ügyelj arra, hogy a gyĂŒmölcs Ă©rett legyen, de ne tĂșlĂ©rett, hogy kellemesen Ă©des, enyhĂ©n savanykĂĄs Ă­zt adjon a joghurthoz.

    A kivi hĂ©jĂĄt zöldsĂ©gpucolĂłval könnyen eltĂĄvolĂ­thatod anĂ©lkĂŒl, hogy sok gyĂŒmölcsöt veszĂ­tenĂ©l.

    2

    Öntsd a natĂșr joghurtot egy nagyobb keverƑtĂĄlba, add hozzĂĄ a mĂ©zet Ă©s a citromlevet. Keverd össze alaposan, hogy sima, egysĂ©ges ĂĄllagĂș legyen.

    A citromlé kiemeli a kivi frissességét, így ne hagyd ki, még ha kevésnek is tƱnik.

    3

    Szórd bele a chia magot, majd keverd el. Hagyd ållni 5-10 percig, hogy a chia magok enyhén megduzzadjanak, sƱrítve a joghurtot.

    Ha hosszabb ideig ĂĄll, idƑnkĂ©nt keverd ĂĄt, hogy egyenletes legyen az ĂĄllaga.

    4

    Add hozzå a felkockåzott kivit, óvatosan forgasd bele a joghurtba, hogy ne törjön össze teljesen, így szebb marad az ållag és a låtvåny is.

    Hasznålj spatulåt vagy kanalat keveréshez, ne botmixert, hogy a kivi darabos maradjon.

    5

    Töltsd a kĂ©sz joghurtot poharakba vagy tĂĄlkĂĄkba, majd tĂĄlald azonnal vagy hƱtsd be 10-15 percre, hogy mĂ©g frissĂ­tƑbb legyen.

    TĂĄlalĂĄskor szĂłrhatsz pĂĄr kocka friss kivit a tetejĂ©re – de levĂ©l vagy dĂ­szĂ­tĂ©s nĂ©lkĂŒl!