Probiotikus kivi joghurt poharakban tálalva, friss kivi darabokkal

Probiotikus Kivi joghurt

A joghurt, mint probiotikus alapanyag, a világ egyik legrégebbi erjesztett élelmiszere, amely már a nomád népek étrendjében is fontos szerepet játszott. A kivi, amely Új-Zéland szimbólumává vált, eredetileg Kínából származik, és különleges, frissítő ízével hódította meg a világot. A kettő találkozásából egy rendkívül tápláló, antioxidánsokban gazdag, frissítő étel születik. Technikai tipp: mindig érett, de nem túl puha kivit válassz, hogy a joghurt állaga kellemes maradjon. Ahogy a kivi zamata átjárja a selymes joghurtot, egy igazi vitaminbomba születik. Tökéletes reggeli vagy frissítő desszert egy meleg nyári napon, vagy amikor valami könnyű, egészséges ételre vágyunk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Élőflórás natúr joghurt
150 g Friss kivi
1 ek. Méz
1 ek. Chia mag
1 tk. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kivit hámozd meg, majd vágd apró kockákra. Ügyelj arra, hogy a gyümölcs érett legyen, de ne túlérett, hogy kellemesen édes, enyhén savanykás ízt adjon a joghurthoz.

    A kivi héját zöldségpucolóval könnyen eltávolíthatod anélkül, hogy sok gyümölcsöt veszítenél.

    2

    Öntsd a natúr joghurtot egy nagyobb keverőtálba, add hozzá a mézet és a citromlevet. Keverd össze alaposan, hogy sima, egységes állagú legyen.

    A citromlé kiemeli a kivi frissességét, így ne hagyd ki, még ha kevésnek is tűnik.

    3

    Szórd bele a chia magot, majd keverd el. Hagyd állni 5-10 percig, hogy a chia magok enyhén megduzzadjanak, sűrítve a joghurtot.

    Ha hosszabb ideig áll, időnként keverd át, hogy egyenletes legyen az állaga.

    4

    Add hozzá a felkockázott kivit, óvatosan forgasd bele a joghurtba, hogy ne törjön össze teljesen, így szebb marad az állag és a látvány is.

    Használj spatulát vagy kanalat keveréshez, ne botmixert, hogy a kivi darabos maradjon.

    5

    Töltsd a kész joghurtot poharakba vagy tálkákba, majd tálald azonnal vagy hűtsd be 10-15 percre, hogy még frissítőbb legyen.

    Tálaláskor szórhatsz pár kocka friss kivit a tetejére – de levél vagy díszítés nélkül!