A kivit hámozd meg, majd vágd apró kockákra. Ügyelj arra, hogy a gyümölcs érett legyen, de ne túlérett, hogy kellemesen édes, enyhén savanykás ízt adjon a joghurthoz.
A kivi héját zöldségpucolóval könnyen eltávolíthatod anélkül, hogy sok gyümölcsöt veszítenél.
Öntsd a natúr joghurtot egy nagyobb keverőtálba, add hozzá a mézet és a citromlevet. Keverd össze alaposan, hogy sima, egységes állagú legyen.
A citromlé kiemeli a kivi frissességét, így ne hagyd ki, még ha kevésnek is tűnik.
Szórd bele a chia magot, majd keverd el. Hagyd állni 5-10 percig, hogy a chia magok enyhén megduzzadjanak, sűrítve a joghurtot.
Ha hosszabb ideig áll, időnként keverd át, hogy egyenletes legyen az állaga.
Add hozzá a felkockázott kivit, óvatosan forgasd bele a joghurtba, hogy ne törjön össze teljesen, így szebb marad az állag és a látvány is.
Használj spatulát vagy kanalat keveréshez, ne botmixert, hogy a kivi darabos maradjon.
Töltsd a kész joghurtot poharakba vagy tálkákba, majd tálald azonnal vagy hűtsd be 10-15 percre, hogy még frissítőbb legyen.
Tálaláskor szórhatsz pár kocka friss kivit a tetejére – de levél vagy díszítés nélkül!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.