Készítsd elő az összetevőket: mérd ki a kefirt, a kókusztejet, a mézet, a reszelt kókuszt és a chia magot. Keverőtálban keverheted majd össze, ezért legyen minden kéznél.
A reszelt kókusz legyen finom szemcsés, hogy kellemesen oldódjon az italban.
Egy keverőtálban öntsd össze a kefirt és a kókusztejet, majd adj hozzá mézet és reszelt kókuszt. Alaposan keverd össze kézi habverővel, hogy a méz teljesen feloldódjon.
Ha a méz hideg miatt nehezen oldódik, először keverd el külön egy kevés kókusztejjel.
Add hozzá a chia magot, keverd el jól, majd hagyd állni 10 percig, hogy a magok megduzzadjanak. Ez sűrűbb, krémesebb állagot ad az italnak.
Keverd át újra állás után, mert a chia mag hajlamos az aljára ülepedni.
Öntsd poharakba az elkészült kókuszos kefirt. Azonnal fogyasztható, de pár perces hűtés után még frissítőbb lesz.
A tetejére szórhatsz kevés reszelt kókuszt – figyelj, hogy ne használj kókuszhéjat vagy dekorációs elemet!
Tálalás előtt keverd át még egyszer, ha hűtőben pihentetted, így egyenletes marad a textúrája.
Ha intenzívebb kókuszízt szeretnél, adj hozzá pár csepp természetes kókuszaromát – de ne ess túlzásba!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.