Probiotikus kókuszos kefir pohárban, reszelt kókusszal a tetején

Probiotikus Kókuszos kefir

A kefir és a kókusz két külön világ találkozása: a kefir eredetileg a Kaukázus vidékéről származik, míg a kókuszt a trópusi térségekben fogyasztják évszázadok óta. A kókusz finoman édes, egzotikus aromája tökéletesen kiegészíti a kefir enyhén savanykás, frissítő karakterét. A probiotikus hatású ital egyszerre tápláló és különleges. Technikai tipp: használj natúr, cukormentes kókusztejet – a túlzottan édesített változat elnyomhatja a természetes ízeket. Ahogy a reszelt kókusz megduzzad a kefirben, az ital kellemesen sűrű és krémes állagúvá válik. Ez az ital kiválóan illik egy lusta reggelhez vagy egy forró nyári nap hűsítő kísérőjeként. Kiváló választás azoknak, akik természetes alapú, tápláló italokat keresnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Kefir
100 ml Kókusztej
2 ek. Reszelt kókusz
1 ek. Méz
1 ek. Chia mag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összetevőket: mérd ki a kefirt, a kókusztejet, a mézet, a reszelt kókuszt és a chia magot. Keverőtálban keverheted majd össze, ezért legyen minden kéznél.

    A reszelt kókusz legyen finom szemcsés, hogy kellemesen oldódjon az italban.

    2

    Egy keverőtálban öntsd össze a kefirt és a kókusztejet, majd adj hozzá mézet és reszelt kókuszt. Alaposan keverd össze kézi habverővel, hogy a méz teljesen feloldódjon.

    Ha a méz hideg miatt nehezen oldódik, először keverd el külön egy kevés kókusztejjel.

    3

    Add hozzá a chia magot, keverd el jól, majd hagyd állni 10 percig, hogy a magok megduzzadjanak. Ez sűrűbb, krémesebb állagot ad az italnak.

    Keverd át újra állás után, mert a chia mag hajlamos az aljára ülepedni.

    4

    Öntsd poharakba az elkészült kókuszos kefirt. Azonnal fogyasztható, de pár perces hűtés után még frissítőbb lesz.

    A tetejére szórhatsz kevés reszelt kókuszt – figyelj, hogy ne használj kókuszhéjat vagy dekorációs elemet!

    5

    Tálalás előtt keverd át még egyszer, ha hűtőben pihentetted, így egyenletes marad a textúrája.

    Ha intenzívebb kókuszízt szeretnél, adj hozzá pár csepp természetes kókuszaromát – de ne ess túlzásba!