A citromot alaposan mosd meg, majd reszeld le a sárga héját (a fehér részt ne használd, mert keserű). Ezután facsard ki a levét, és szűrd le, hogy mag ne kerüljön bele.
Használj bio citromot, mivel annak héja nem tartalmaz viaszt vagy vegyszert.
Egy tálban keverd össze a kefirt, a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a mézet. Keverd simára, amíg a méz teljesen fel nem oldódik.
A keveréshez használj kézi habverőt vagy kanalat – ne turmixgépet, hogy megőrizd a kefir állagát.
Lassan öntsd hozzá a szódavizet, majd óvatosan keverd el, hogy ne veszítse el a buborékosságát.
A szódavizet mindig a végén add hozzá, közvetlenül tálalás előtt, hogy megőrizze a frissességét.
Tedd a kész limonádés kefirt a hűtőbe legalább 10 percre, hogy az ízek összeérjenek és jól lehűljön.
Ha igazán hidegen szeretnéd, hűtsd le az összes hozzávalót előre.
Tálald átlátszó poharakban. A tetejére szórhatsz kevés reszelt citromhéjat, de levelet vagy egyéb dekorációt ne használj!
Ha extra frissességre vágysz, kínáld jéggel – de csak közvetlenül fogyasztás előtt add hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.