Probiotikus limonádés kefir poharakban, friss citromhéjjal díszítve

Probiotikus Limonádés kefir

A kefir ősi, probiotikus tejtermék, amelyet évszázadok óta fogyasztanak az emésztés támogatására. A limonádé ezzel szemben a világ egyik legismertebb frissítő itala, melynek története az ókori Egyiptomig nyúlik vissza. A kettő kombinációja egyedülálló italélményt nyújt: enyhén savanykás, üdítő, szénsavas és tápláló. Technikai tipp: mindig friss citromlevet használj, és kerüld az előre palackozott változatokat, mert azok mesterséges ízeket adhatnak az italnak. A kefir enyhe savanyúsága és a citrom frissítő aromája kiválóan kiegészítik egymást. Ez a limonádés kefir ideális választás nyári hőségben, edzés utáni hidratálásra vagy egy egészséges napindítóként. Egy ital, ami egyszerre frissít, táplál és feltölt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
190 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
60 ml Frissen facsart citromlé
1 tk. Reszelt citromhéj
2 ek. Méz
100 ml Szódavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A citromot alaposan mosd meg, majd reszeld le a sárga héját (a fehér részt ne használd, mert keserű). Ezután facsard ki a levét, és szűrd le, hogy mag ne kerüljön bele.

    Használj bio citromot, mivel annak héja nem tartalmaz viaszt vagy vegyszert.

    2

    Egy tálban keverd össze a kefirt, a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a mézet. Keverd simára, amíg a méz teljesen fel nem oldódik.

    A keveréshez használj kézi habverőt vagy kanalat – ne turmixgépet, hogy megőrizd a kefir állagát.

    3

    Lassan öntsd hozzá a szódavizet, majd óvatosan keverd el, hogy ne veszítse el a buborékosságát.

    A szódavizet mindig a végén add hozzá, közvetlenül tálalás előtt, hogy megőrizze a frissességét.

    4

    Tedd a kész limonádés kefirt a hűtőbe legalább 10 percre, hogy az ízek összeérjenek és jól lehűljön.

    Ha igazán hidegen szeretnéd, hűtsd le az összes hozzávalót előre.

    5

    Tálald átlátszó poharakban. A tetejére szórhatsz kevés reszelt citromhéjat, de levelet vagy egyéb dekorációt ne használj!

    Ha extra frissességre vágysz, kínáld jéggel – de csak közvetlenül fogyasztás előtt add hozzá.