Probiotikus limonådés kefir poharakban, friss citromhéjjal díszítve

Probiotikus Limonådés kefir

A kefir Ƒsi, probiotikus tejtermĂ©k, amelyet Ă©vszĂĄzadok Ăłta fogyasztanak az emĂ©sztĂ©s tĂĄmogatĂĄsĂĄra. A limonĂĄdĂ© ezzel szemben a vilĂĄg egyik legismertebb frissĂ­tƑ itala, melynek törtĂ©nete az Ăłkori Egyiptomig nyĂșlik vissza. A kettƑ kombinĂĄciĂłja egyedĂŒlĂĄllĂł italĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt: enyhĂ©n savanykĂĄs, ĂŒdĂ­tƑ, szĂ©nsavas Ă©s tĂĄplĂĄlĂł. Technikai tipp: mindig friss citromlevet hasznĂĄlj, Ă©s kerĂŒld az elƑre palackozott vĂĄltozatokat, mert azok mestersĂ©ges Ă­zeket adhatnak az italnak. A kefir enyhe savanyĂșsĂĄga Ă©s a citrom frissĂ­tƑ aromĂĄja kivĂĄlĂłan kiegĂ©szĂ­tik egymĂĄst. Ez a limonĂĄdĂ©s kefir ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs nyĂĄri hƑsĂ©gben, edzĂ©s utĂĄni hidratĂĄlĂĄsra vagy egy egĂ©szsĂ©ges napindĂ­tĂłkĂ©nt. Egy ital, ami egyszerre frissĂ­t, tĂĄplĂĄl Ă©s feltölt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
190 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 ml Kefir
⭕ 60 ml Frissen facsart citromlĂ©
⭕ 1 tk. Reszelt citromhĂ©j
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 100 ml Szódavíz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A citromot alaposan mosd meg, majd reszeld le a sĂĄrga hĂ©jĂĄt (a fehĂ©r rĂ©szt ne hasznĂĄld, mert keserƱ). EzutĂĄn facsard ki a levĂ©t, Ă©s szƱrd le, hogy mag ne kerĂŒljön bele.

    Hasznålj bio citromot, mivel annak héja nem tartalmaz viaszt vagy vegyszert.

    2

    Egy tålban keverd össze a kefirt, a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a mézet. Keverd simåra, amíg a méz teljesen fel nem oldódik.

    A keverĂ©shez hasznĂĄlj kĂ©zi habverƑt vagy kanalat – ne turmixgĂ©pet, hogy megƑrizd a kefir ĂĄllagĂĄt.

    3

    Lassan öntsd hozzå a szódavizet, majd óvatosan keverd el, hogy ne veszítse el a buborékossågåt.

    A szĂłdavizet mindig a vĂ©gĂ©n add hozzĂĄ, közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt, hogy megƑrizze a frissessĂ©gĂ©t.

    4

    Tedd a kĂ©sz limonĂĄdĂ©s kefirt a hƱtƑbe legalĂĄbb 10 percre, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek Ă©s jĂłl lehƱljön.

    Ha igazĂĄn hidegen szeretnĂ©d, hƱtsd le az összes hozzĂĄvalĂłt elƑre.

    5

    Tålald åtlåtszó poharakban. A tetejére szórhatsz kevés reszelt citromhéjat, de levelet vagy egyéb dekoråciót ne hasznålj!

    Ha extra frissessĂ©gre vĂĄgysz, kĂ­nĂĄld jĂ©ggel – de csak közvetlenĂŒl fogyasztĂĄs elƑtt add hozzĂĄ.