Öntsd a joghurtot egy keverőtálba, és hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy krémesebb legyen a textúrája.
Szobahőmérsékleten a joghurt jobban keveredik és nem lesz túl hideg a fogyasztáskor sem.
Add hozzá a mézet és a vaníliakivonatot, majd keverd addig, amíg a méz teljesen feloldódik.
A mézet először egy kevés joghurtban külön is elkeverheted, így könnyebb egységesíteni az ízeket.
Szórd bele a durvára vágott pörkölt földimogyorót, és keverd el lazán, hogy a mogyoródarabok egyenletesen eloszoljanak.
Ha intenzívebb mogyoróízt szeretnél, enyhén pirítsd meg újra a mogyorót serpenyőben szárazon pár perc alatt.
Töltsd kis tálkákba vagy poharakba, és díszítsd a tetejét extra mogyoródarabokkal.
Tálaláskor használj átlátszó poharat, hogy a rétegezés és a mogyoró textúrája is látszódjon.
Fogyaszd azonnal, vagy tedd hűtőbe 10–15 percre, hogy az ízek összeérjenek.
Ne tárold túl sokáig, mert a mogyoró elveszíti a roppanósságát – frissen a legjobb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.