Krémes probiotikus joghurt pohárban, tetején pörkölt földimogyoróval

Probiotikus Pörkölt joghurt

A probiotikus joghurt az egyik legősibb tejtermék, amelynek fogyasztása a Kaukázus térségéhez köthető. A modern gasztronómiában a roppanós, pörkölt feltétekkel való kombinálása különleges íz- és textúraélményt ad. A mogyoró nemcsak gazdag fehérjeforrás, hanem ízletes és természetes ropogósságot is kölcsönöz az ételnek. A méz enyhén karamellizált édessége és a vanília lágysága jól ellensúlyozza a földimogyoró karakteres ízét. Technikai tipp: a mogyorót ne keverd túl sokáig a joghurtba, hogy ne veszítse el a textúráját. A joghurt savassága harmonikusan ellensúlyozza a méz édességét és a pörkölt mogyoró zsírosságát. Ez a recept kiválóan alkalmas reggelire, tízóraira vagy akár egészséges desszertként is. Gyorsan elkészíthető, tápanyagban gazdag, és különleges ízvilágot nyújt mindazoknak, akik egyszerűen, de kreatívan szeretnének táplálkozni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Natúr probiotikus joghurt
40 g Pörkölt földimogyoró (sózatlan, durvára vágva)
1 ek. Méz
0.5 tk. Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd a joghurtot egy keverőtálba, és hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy krémesebb legyen a textúrája.

    Szobahőmérsékleten a joghurt jobban keveredik és nem lesz túl hideg a fogyasztáskor sem.

    2

    Add hozzá a mézet és a vaníliakivonatot, majd keverd addig, amíg a méz teljesen feloldódik.

    A mézet először egy kevés joghurtban külön is elkeverheted, így könnyebb egységesíteni az ízeket.

    3

    Szórd bele a durvára vágott pörkölt földimogyorót, és keverd el lazán, hogy a mogyoródarabok egyenletesen eloszoljanak.

    Ha intenzívebb mogyoróízt szeretnél, enyhén pirítsd meg újra a mogyorót serpenyőben szárazon pár perc alatt.

    4

    Töltsd kis tálkákba vagy poharakba, és díszítsd a tetejét extra mogyoródarabokkal.

    Tálaláskor használj átlátszó poharat, hogy a rétegezés és a mogyoró textúrája is látszódjon.

    5

    Fogyaszd azonnal, vagy tedd hűtőbe 10–15 percre, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne tárold túl sokáig, mert a mogyoró elveszíti a roppanósságát – frissen a legjobb.