Rózsavizes kombucha poharakban tálalva, finom rózsaszirom díszítéssel

Probiotikus Rózsavizes kombucha

A kombucha évezredes múltra visszatekintő fermentált tea, amely Ázsiából származik, és világszerte ismert egészségmegőrző hatásairól. A rózsavíz, amelyet főként a Közel-Keleten és Indiában használnak ételek ízesítésére, frissítő, illatos karakterével tökéletes kiegészítője a probiotikus italoknak. A két összetevő együttesen különleges, enyhén virágos ízvilágot ad, amely nemcsak a testet, hanem az érzékeket is felfrissíti. Technikai tipp: ügyelj arra, hogy a rózsavíz mindig étkezési minőségű legyen, mert csak így garantálható az ital biztonsága és kellemes aromája. Ahogy a rózsa finom illata és a kombucha üde savanykássága találkozik, egy könnyed, frissítő ital születik, amely tökéletes választás egy pihentető délutánra vagy különleges alkalmakra is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
110 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Kombucha tea (natúr, fermentált)
2 ek. Rózsavíz (étkezési minőségű)
1 ek. Méz
1 tk. Citromlé
1 tk. Szárított rózsaszirmok (opcionális, tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: mérd ki a kombuchát, a rózsavizet, a mézet és a citromlevet. Ha szárított rózsaszirmokat használsz, győződj meg róla, hogy étkezési minőségűek.

    A rózsavízből csak étkezési minőségűt használj, mivel az illatszeripari rózsavíz nem alkalmas fogyasztásra.

    2

    Egy nagy keverőtálban öntsd össze a kombuchát és a rózsavizet. Keverd finoman, hogy a kombucha szénsavassága megmaradjon.

    Használj kanalat, ne habverőt, hogy ne veszítsd el a kombucha természetes buborékait.

    3

    Add hozzá a mézet és a citromlevet, majd keverd el lassú mozdulatokkal, amíg a méz teljesen feloldódik.

    Ha a méz nagyon sűrű, előzőleg keverd el kis adag kombuchával külön, majd öntsd hozzá.

    4

    Tedd be a keveréket a hűtőbe legalább 10 percre, hogy az ízek összeérjenek és az ital frissítően hideg legyen.

    A hűtés alatt lazán fedd le az edényt, hogy megőrizze a szénsavasságát.

    5

    Tálaláskor poharakba öntve kínáld, és ha szeretnéd, szórj a tetejére kevés szárított rózsaszirmot díszítésként (csak szirmot, szár vagy levél nélkül!).

    Ne használj túl sok szirmot, csak egy keveset, hogy megőrizd az ital letisztult jellegét.