Készítsd elő az alapanyagokat: mérd ki a kombuchát, a rózsavizet, a mézet és a citromlevet. Ha szárított rózsaszirmokat használsz, győződj meg róla, hogy étkezési minőségűek.
A rózsavízből csak étkezési minőségűt használj, mivel az illatszeripari rózsavíz nem alkalmas fogyasztásra.
Egy nagy keverőtálban öntsd össze a kombuchát és a rózsavizet. Keverd finoman, hogy a kombucha szénsavassága megmaradjon.
Használj kanalat, ne habverőt, hogy ne veszítsd el a kombucha természetes buborékait.
Add hozzá a mézet és a citromlevet, majd keverd el lassú mozdulatokkal, amíg a méz teljesen feloldódik.
Ha a méz nagyon sűrű, előzőleg keverd el kis adag kombuchával külön, majd öntsd hozzá.
Tedd be a keveréket a hűtőbe legalább 10 percre, hogy az ízek összeérjenek és az ital frissítően hideg legyen.
A hűtés alatt lazán fedd le az edényt, hogy megőrizze a szénsavasságát.
Tálaláskor poharakba öntve kínáld, és ha szeretnéd, szórj a tetejére kevés szárított rózsaszirmot díszítésként (csak szirmot, szár vagy levél nélkül!).
Ne használj túl sok szirmot, csak egy keveset, hogy megőrizd az ital letisztult jellegét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.