A szilvát mosd meg, vágd félbe és távolítsd el a magot. Ha túl nagyok a darabok, apróbbra is vághatod őket.
A szilvát érdemes jól megmosni, mivel a héja kicsit poros lehet. A mag eltávolításához egy egyszerű konyhai késsel könnyedén megszabadulhatsz tőle.
A szilvát egy turmixgépbe tedd, majd öntsd hozzá a kefirt. Adj hozzá mézet és fahéjat, majd pürésítsd simára.
A mézet ízlés szerint adagolhatod. Ha édesebben szereted, nyugodtan adj hozzá többet. A fahéj ízét könnyedén testreszabhatod, ha kevesebbet vagy többet teszel belőle.
Miután a keverék simára pürésedett, öntsd poharakba vagy tálkákba, és tedd hűtőbe legalább egy órára, hogy jól lehűljön és összeérjenek az ízek.
Ha igazán hűsítő élményt szeretnél, tedd a kefirt pár órára a fagyasztóba, de ne hagyd ott sokáig, különben túl sűrűvé válhat.
Tálalás előtt ízlés szerint díszítheted a szilvás kefirt egy kis friss szilvadarabbal, vagy egy kevés fahéjjal.
Ha extra frissességre vágysz, a szilva mellé akár menta leveleket is adhatsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.