Friss és ínycsiklandó probiotikus szilvás kefir tálalva, a szilva darabokkal díszítve

Probiotikus Szilvás kefir

A kefir és a szilva kombinációja nemcsak ízletes, hanem egészséges is. A kefir probiotikus baktériumokat tartalmaz, amelyek támogatják az emésztést és a bélflórát. A szilva hozzáadásával nemcsak finom, hanem antioxidánsokban gazdag italt kapunk, amely javítja az emésztést és segíthet a méregtelenítésben. Ez az ital ideális reggelire vagy egy frissítő uzsonnára. Az ízek könnyedén variálhatók, így mindenki megtalálhatja a saját kedvencét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Szilva
500 ml Kefir
2 ek. Méz
0.5 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szilvát mosd meg, vágd félbe és távolítsd el a magot. Ha túl nagyok a darabok, apróbbra is vághatod őket.

    A szilvát érdemes jól megmosni, mivel a héja kicsit poros lehet. A mag eltávolításához egy egyszerű konyhai késsel könnyedén megszabadulhatsz tőle.

    2

    A szilvát egy turmixgépbe tedd, majd öntsd hozzá a kefirt. Adj hozzá mézet és fahéjat, majd pürésítsd simára.

    A mézet ízlés szerint adagolhatod. Ha édesebben szereted, nyugodtan adj hozzá többet. A fahéj ízét könnyedén testreszabhatod, ha kevesebbet vagy többet teszel belőle.

    3

    Miután a keverék simára pürésedett, öntsd poharakba vagy tálkákba, és tedd hűtőbe legalább egy órára, hogy jól lehűljön és összeérjenek az ízek.

    Ha igazán hűsítő élményt szeretnél, tedd a kefirt pár órára a fagyasztóba, de ne hagyd ott sokáig, különben túl sűrűvé válhat.

    4

    Tálalás előtt ízlés szerint díszítheted a szilvás kefirt egy kis friss szilvadarabbal, vagy egy kevés fahéjjal.

    Ha extra frissességre vágysz, a szilva mellé akár menta leveleket is adhatsz.