Probiotikus túrós fahéjas joghurt pohárban tálalva, fahéjjal megszórva

Probiotikus Túrós fahéjas joghurt

A túrót már az ókorban is használták Európa számos részén, különösen a kelet-európai konyhákban, ahol az egyszerű, de tápláló tejtermékek hagyományos részét képezik az étrendnek. A fahéj a Közel-Keletről terjedt el, és édes ételekhez adva meleg, fűszeres karaktert ad. Technikai tipp: mindig valódi őrölt fahéjat használj, ne fahéj-aromát, mert az utóbbi mesterséges utóízt hagyhat. Képzeld el, ahogy reggel a frissen megkevert, illatos fahéjas túrókrémet kanalazod, miközben a nap első sugarai átszűrődnek az ablakon. Ez az étel ideális választás reggelire, uzsonnára vagy könnyű desszertként is – ráadásul gyorsan elkészül és hűsítő, krémes textúrája mindenkit elvarázsol. Ha különlegesebb ízvilágra vágysz, egy kevés reszelt citromhéjat is adhatsz hozzá.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 ml Természetes joghurt (probiotikus)
100 g Friss tehéntúró
1 ek. Méz
0.5 tk. Őrölt fahéj
0.5 tk. Vanília aroma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes tálba kanalazd bele a túrót. Ha szemcsés, nyomkodd át egy szűrőn vagy törd át villával, hogy simább állagot kapj. Így jobban elkeveredik a joghurttal.

    Ha nagyon száraz a túró, adj hozzá egy kevés joghurtot először, és ezzel lazítsd fel keverés előtt.

    2

    Add hozzá a természetes joghurtot, majd a mézet, a fahéjat és a vanília aromát is. Keverd össze alaposan egy kanál vagy habverő segítségével, amíg egynemű, krémes állagot nem kapsz.

    A keverést kezdheted habverővel, így gyorsabban elérhető a sima textúra. A mézet folyósítsd meg előtte, ha kristályos!

    3

    Kóstold meg az elkészült joghurtot. Ha szükséges, állíts az ízeken még egy kevés méz vagy fahéj hozzáadásával. Tálald kis tálkákban, hidegen.

    Tálalás előtt hűtsd be legalább 15 percre, így az ízek összeérnek, és még krémesebb lesz.