Zabkefir gránátalmával poharakban tálalva, krémes állagú ital rózsaszín gránátalmamagokkal a tetején

Probiotikus Zabkefir gránátalmával

A zab és a kefir kombinációja régóta népszerű a természetes, emésztést támogató reggelik világában. A gránátalma édes-savanykás magjai frissességet és színt visznek ebbe a klasszikus alapreceptbe. Technikai tipp: a zabpehely nem igényel főzést, ha kefirrel kevered – elég néhány perc áztatás, és selymesre puhul. A citrom kiemeli a gyümölcsök ízét, a méz természetes édességet ad, így nincs szükség mesterséges adalékokra. A végeredmény egy komplex, mégis könnyű ital, amely ideális reggelire, tízóraira vagy akár egy edzés utáni gyors energiabevitelre is. A recept egyszerre tápláló, frissítő és esztétikus.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
4 ek. Apró szemű zabpehely
100 g Gránátalma mag
2 ek. Méz
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kefirt öntsd egy nagy tálba, és hagyd állni szobahőmérsékleten 10 percig. Ezalatt a zabpehely kissé megduzzadhat, ha hozzáadod.

    A szobahőmérséklet segíti a zab gyorsabb megpuhulását, és az ízek is jobban összeérnek.

    2

    Add hozzá a zabpelyhet és a mézet, majd keverd simára. Hagyd állni 5 percet, hogy a zab felvegye a nedvességet.

    Ha krémesebb italt szeretnél, használj apróbb szemű zabpelyhet, ami gyorsabban puhul.

    3

    Facsard bele a citromlevet, majd add hozzá a gránátalma magokat, és keverd össze óvatosan, hogy ne törjenek meg.

    A gránátalmát legkönnyebben úgy pucolhatod meg, ha félbevágod, és a héját fakanállal ütögetve egy tál felett kipotyogtatod a magokat.

    4

    Fedd le a keveréket, és tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek, és az ital lehűljön.

    A zab ilyenkor még tovább puhul, és a kefir selymesebbé válik. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    5

    Tálalás előtt keverd át újra, majd öntsd poharakba. A tetejére szórhatsz egy kis gránátalmamagot díszítésként.

    Dekorációként kizárólag gránátalmamagot használj – ne tegyél levelet vagy gyümölcshéjat!