A kefirt öntsd egy nagy tálba, és hagyd állni szobahőmérsékleten 10 percig. Ezalatt a zabpehely kissé megduzzadhat, ha hozzáadod.
A szobahőmérséklet segíti a zab gyorsabb megpuhulását, és az ízek is jobban összeérnek.
Add hozzá a zabpelyhet és a mézet, majd keverd simára. Hagyd állni 5 percet, hogy a zab felvegye a nedvességet.
Ha krémesebb italt szeretnél, használj apróbb szemű zabpelyhet, ami gyorsabban puhul.
Facsard bele a citromlevet, majd add hozzá a gránátalma magokat, és keverd össze óvatosan, hogy ne törjenek meg.
A gránátalmát legkönnyebben úgy pucolhatod meg, ha félbevágod, és a héját fakanállal ütögetve egy tál felett kipotyogtatod a magokat.
Fedd le a keveréket, és tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek, és az ital lehűljön.
A zab ilyenkor még tovább puhul, és a kefir selymesebbé válik. Ne hagyd ki ezt a lépést!
Tálalás előtt keverd át újra, majd öntsd poharakba. A tetejére szórhatsz egy kis gránátalmamagot díszítésként.
Dekorációként kizárólag gránátalmamagot használj – ne tegyél levelet vagy gyümölcshéjat!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.