Főzz le 200 ml zöld teát. Ehhez forralj vizet, majd hagyd kissé visszahűlni (kb. 80°C-ra), és áztasd benne a zöld tea leveleket vagy filtert 2-3 percig. Ezután távolítsd el a filtert vagy szűrd le a leveleket, majd hagyd teljesen kihűlni.
Ne áztasd túl sokáig a zöld teát, mert keserű lesz. Időzítő használata hasznos lehet!
Amíg a tea hűl, tisztítsd meg az ananászt: vágd le a héját és a kemény belső részt, majd darabold fel kisebb kockákra, hogy könnyebben turmixolható legyen.
Az érett ananászt könnyen felismered arról, hogy kellemes, édes illata van az aljánál.
Tedd az ananászdarabokat egy turmixgépbe. Add hozzá a mézet, a friss citromlevet és a kihűlt zöld teát is.
A citromlé frissíti az ízeket, és segít megőrizni az ital élénk színét!
Öntsd hozzá a kefirt, majd turmixold az egészet simára, amíg krémes állagot nem kapsz. Ügyelj arra, hogy ne turmixold túl hosszasan, hogy a kefir könnyű textúrája megmaradjon.
Pulzáló üzemmódot használj a turmixgépen, így nem habosodik fel túlzottan az ital.
Kóstold meg, és ha szükséges, adj még hozzá egy kevés mézet az édesítéshez. Öntsd poharakba, és tálalás előtt hűtsd be néhány percre, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés nemcsak frissítőbbé teszi az italt, de az ízeket is harmonikusabbá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.