Probiotikus zöld tea-ananász kefir frissítő ital pohárban tálalva

Probiotikus Zöld tea-ananász kefir

A probiotikus italok, mint a kefir, régóta ismertek jótékony hatásaikról, különösen a Kaukázus vidékén, ahol a kefirt évszázadok óta a hosszú élet titkának tartják. A zöld tea Kínából származik, és szintén híres antioxidáns tartalmáról. Technikai tipp: mindig frissen facsart citromlevet használj az ízesítéshez, mert a palackozott változat kesernyés lehet. Ahogy az ananász turmixolódik a zöld teával és kefirrel, a konyhát friss, trópusi illatok töltik be. Képzeld el, ahogy a frissen turmixolt ital hűvösen csordul a pohárba, miközben a forró nyári nap sugarai bekukucskálnak az ablakon. Ez az ital tökéletes választás reggelire, edzés után, vagy bármikor, amikor egy könnyű, tápláló frissítőre vágysz. Ha szeretnéd fokozni az egzotikus ízélményt, adhatsz hozzá egy kevés reszelt gyömbért is, amely pikáns aromát kölcsönöz az italnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 ml Zöld tea
150 g Friss ananász
200 ml Kefir
1 ek. Méz
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz le 200 ml zöld teát. Ehhez forralj vizet, majd hagyd kissé visszahűlni (kb. 80°C-ra), és áztasd benne a zöld tea leveleket vagy filtert 2-3 percig. Ezután távolítsd el a filtert vagy szűrd le a leveleket, majd hagyd teljesen kihűlni.

    Ne áztasd túl sokáig a zöld teát, mert keserű lesz. Időzítő használata hasznos lehet!

    2

    Amíg a tea hűl, tisztítsd meg az ananászt: vágd le a héját és a kemény belső részt, majd darabold fel kisebb kockákra, hogy könnyebben turmixolható legyen.

    Az érett ananászt könnyen felismered arról, hogy kellemes, édes illata van az aljánál.

    3

    Tedd az ananászdarabokat egy turmixgépbe. Add hozzá a mézet, a friss citromlevet és a kihűlt zöld teát is.

    A citromlé frissíti az ízeket, és segít megőrizni az ital élénk színét!

    4

    Öntsd hozzá a kefirt, majd turmixold az egészet simára, amíg krémes állagot nem kapsz. Ügyelj arra, hogy ne turmixold túl hosszasan, hogy a kefir könnyű textúrája megmaradjon.

    Pulzáló üzemmódot használj a turmixgépen, így nem habosodik fel túlzottan az ital.

    5

    Kóstold meg, és ha szükséges, adj még hozzá egy kevés mézet az édesítéshez. Öntsd poharakba, és tálalás előtt hűtsd be néhány percre, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés nemcsak frissítőbbé teszi az italt, de az ízeket is harmonikusabbá teszi.