Probiotikus joghurt cseresznyével és matcha porral tálalva

Probiotikus Zöld tea-cseresznye joghurt

A joghurt és zöld tea egyaránt ősi múltra tekint vissza – míg a joghurt a Közel-Keletről származik, addig a matcha, vagyis finomra őrölt zöld tea Japán kultúrájának egyik központi eleme évszázadok óta. A kettő kombinálása modern, egészségtudatos táplálkozási trendek mentén alakult ki, hiszen mindkettő kiváló probiotikus és antioxidáns forrás. A cseresznye édes zamata tökéletesen kiegyensúlyozza a matcha földesebb ízvilágát. Egy kis mézzel édesítve igazi nyári frissítőként is megállja a helyét, amit akár uzsonnára, akár egy könnyű reggelire is fogyaszthatunk. Tipp: a matcha por minősége sokat számít – válassz ceremóniaminőségű, élénk zöld színű port, amely kevésbé keserű és jobban oldódik. Ez a joghurtos desszert nemcsak látványos, de tápláló is – könnyen emészthető, tele van hasznos tápanyagokkal, mégis könnyű elkészíteni. Variációként kipróbálhatod málnával vagy barackkal is, ha épp nincs szezonja a cseresznyének.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
330 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Natúr probiotikus joghurt
1 tk. Matcha (zöld tea por)
100 g Friss cseresznye (magozott)
1 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A joghurt legyen jól behűtve, a cseresznyét alaposan mosd meg, magozd ki és vágd félbe vagy negyedbe, attól függően, mennyire szeretnéd darabosra.

    A cseresznye magozásához használhatsz cseresznye kimagozót, így megőrzöd a gyümölcs formáját és kevesebb levet enged.

    2

    Egy tálba kanalazd bele a joghurtot, majd keverd hozzá a mézet. Ezzel kiegyensúlyozod a zöld tea enyhén kesernyés ízét.

    Ha nem szereted a mézet, agávé- vagy juharsziruppal is helyettesítheted.

    3

    Szitán keresztül szórd bele a matcha port, hogy ne csomósodjon össze. Keverd el alaposan, amíg homogén, halványzöld árnyalatú krémet kapsz.

    Használj kis habverőt vagy bambusz matcha keverőt, ha van, így szép habos állagot érhetsz el.

    4

    Forgasd bele a kimagozott, feldarabolt cseresznyéket, de néhány darabot hagyj meg a tálaláshoz a tetejére díszítésként.

    Ha érettebb a cseresznye, édesebb lesz az összhatás – válassz sötétebb, mélybordó színű fajtát.

    5

    Tálald pohárban vagy kis tálkában, a tetejére helyezve néhány egész vagy félbevágott cseresznyét és egy csipet extra matcha port. Azonnal fogyasztható vagy hűtőbe is tehető 15 percre az ízek összeéréséhez.

    Tálalás előtt pár perccel vedd ki a hűtőből, így az ízek intenzívebbek lesznek.