Készítsd elő a hozzávalókat. A joghurt legyen jól behűtve, a cseresznyét alaposan mosd meg, magozd ki és vágd félbe vagy negyedbe, attól függően, mennyire szeretnéd darabosra.
A cseresznye magozásához használhatsz cseresznye kimagozót, így megőrzöd a gyümölcs formáját és kevesebb levet enged.
Egy tálba kanalazd bele a joghurtot, majd keverd hozzá a mézet. Ezzel kiegyensúlyozod a zöld tea enyhén kesernyés ízét.
Ha nem szereted a mézet, agávé- vagy juharsziruppal is helyettesítheted.
Szitán keresztül szórd bele a matcha port, hogy ne csomósodjon össze. Keverd el alaposan, amíg homogén, halványzöld árnyalatú krémet kapsz.
Használj kis habverőt vagy bambusz matcha keverőt, ha van, így szép habos állagot érhetsz el.
Forgasd bele a kimagozott, feldarabolt cseresznyéket, de néhány darabot hagyj meg a tálaláshoz a tetejére díszítésként.
Ha érettebb a cseresznye, édesebb lesz az összhatás – válassz sötétebb, mélybordó színű fajtát.
Tálald pohárban vagy kis tálkában, a tetejére helyezve néhány egész vagy félbevágott cseresznyét és egy csipet extra matcha port. Azonnal fogyasztható vagy hűtőbe is tehető 15 percre az ízek összeéréséhez.
Tálalás előtt pár perccel vedd ki a hűtőből, így az ízek intenzívebbek lesznek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.