Zöld tea-feketeribizli kefir pohárban tálalva, friss gyümölcs nélkül

Probiotikus Zöld tea-feketeribizli kefir

A zöld tea és a kefir a világ különböző kultúráiban már évszázadok óta ismert, mint egészségmegőrző italok. A kefir eredete a Kaukázus hegységbe nyúlik vissza, ahol a fermentált tejtermékeket nagyra becsülték az emésztésre és immunrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt. A zöld tea a Távol-Keletről, főként Kínából és Japánból származik, ahol napi szinten fogyasztják antioxidáns-tartalma miatt. A két elem találkozása egy modern, probiotikus italban egyesíti a tradíciókat és az egészségtudatos életmódot. Technikai tipp: A feketeribizli rendkívül magas C-vitamin tartalmú, így természetes módon támogatja az immunrendszert, különösen a téli hónapokban. Felhasználói élmény: Ez az ital ideális választás reggeli frissítőként, edzés utáni regenerálóként, vagy akár egy könnyed délutáni energiaitalként is megállja a helyét. Érzelmi felvezetés: Ahogy a feketeribizli illata keveredik a friss zöld teával, azonnal egy nyári erdei séta hangulata elevenedik meg bennünk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 ml Zöld tea (erős főzet)
100 g Feketeribizli
300 ml Natúr kefir
1 ek. Méz
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz egy erős zöld tea főzetet 250 ml vízből. Ehhez forralj fel vizet, majd 80°C-ra hűtve áztass benne 1 teáskanál szálas zöld teát vagy egy filtert kb. 3 percig. Ezután hagyd teljesen kihűlni.

    Ne használd túl forró vízzel a zöld teát, mert keserű lesz – ideális a 75-80°C közötti hőmérséklet!

    2

    A feketeribizlit alaposan mosd meg, majd botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsd pépes állagúra. Szűrd át szitán, hogy a magokat és a héjat eltávolítsd.

    Ha nincs szitád, használhatsz gézlapot is – így selymesebb lesz az ital textúrája.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a kihűlt zöld teát, a feketeribizli pürét, a natúr kefirt, a mézet és a frissen facsart citromlevet. Használj kézi habverőt vagy botmixert, hogy sima, egyenletes keveréket kapj.

    A kefir legyen hűtött, hogy a keverék frissítő és enyhén habos állagú legyen.

    4

    Töltsd poharakba vagy hűthető palackba az italt, majd tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek és kellően lehűljön.

    Tálalás előtt mindig keverd fel újra, mivel a kefir és a gyümölcs hajlamos leülepedni.