Főzz egy erős zöld tea főzetet 250 ml vízből. Ehhez forralj fel vizet, majd 80°C-ra hűtve áztass benne 1 teáskanál szálas zöld teát vagy egy filtert kb. 3 percig. Ezután hagyd teljesen kihűlni.
Ne használd túl forró vízzel a zöld teát, mert keserű lesz – ideális a 75-80°C közötti hőmérséklet!
A feketeribizlit alaposan mosd meg, majd botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsd pépes állagúra. Szűrd át szitán, hogy a magokat és a héjat eltávolítsd.
Ha nincs szitád, használhatsz gézlapot is – így selymesebb lesz az ital textúrája.
Egy nagy tálban keverd össze a kihűlt zöld teát, a feketeribizli pürét, a natúr kefirt, a mézet és a frissen facsart citromlevet. Használj kézi habverőt vagy botmixert, hogy sima, egyenletes keveréket kapj.
A kefir legyen hűtött, hogy a keverék frissítő és enyhén habos állagú legyen.
Töltsd poharakba vagy hűthető palackba az italt, majd tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek és kellően lehűljön.
Tálalás előtt mindig keverd fel újra, mivel a kefir és a gyümölcs hajlamos leülepedni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.