Forralj fel 1 liter vizet, majd add hozzá a zöld tea filtereket vagy szálas teát. Hagyjuk ázni kb. 10 percig, majd távolítsd el a filtereket/szálakat.
A zöld tea ne ázzon túl sokáig, mert keserűvé válhat – a 10 perc ideális arany középút.
A még meleg teába keverd bele a kristálycukrot, és keverd addig, míg teljesen fel nem oldódik. Ezután hagyd teljesen kihűlni szobahőmérsékletűre.
A cukor fontos táplálék a kombucha kultúrának – ne csökkentsd az adagot, különben nem indul el a fermentáció.
A kihűlt teát öntsd egy nagy befőttes üvegbe. Add hozzá a fokhagymagerezdeket, a kombucha starter teát és helyezd bele a SCOBY-t.
A fokhagymát ne reszeld vagy aprítsd – így csak enyhén ízesíti az italt, anélkül hogy elnyomná a fermentált tea aromáját.
Fedd le az üveget tiszta gézlappal vagy textillel, rögzítsd gumival, majd tedd árnyékos, szobahőmérsékletű helyre 7–10 napra erjedni.
Ne tedd közvetlen napfényre – a túl gyors erjedés kellemetlen ízeket eredményezhet.
Az erjedési idő letelte után távolítsd el a SCOBY-t és a fokhagymát. Szűrd le az italt, majd töltsd üvegekbe és hűtsd be fogyasztás előtt.
Második fermentációhoz hozzáadhatsz citromhéjat vagy gyömbért – de csak ha variálni szeretnéd a receptet!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.