BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
Forralj fel 1 liter vizet, majd add hozzĂĄ a zöld tea filtereket vagy szĂĄlas teĂĄt. Hagyjuk ĂĄzni kb. 10 percig, majd tĂĄvolĂtsd el a filtereket/szĂĄlakat.
A zöld tea ne ĂĄzzon tĂșl sokĂĄig, mert keserƱvĂ© vĂĄlhat â a 10 perc ideĂĄlis arany közĂ©pĂșt.
A mĂ©g meleg teĂĄba keverd bele a kristĂĄlycukrot, Ă©s keverd addig, mĂg teljesen fel nem oldĂłdik. EzutĂĄn hagyd teljesen kihƱlni szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱre.
A cukor fontos tĂĄplĂĄlĂ©k a kombucha kultĂșrĂĄnak â ne csökkentsd az adagot, kĂŒlönben nem indul el a fermentĂĄciĂł.
A kihƱlt teĂĄt öntsd egy nagy befĆttes ĂŒvegbe. Add hozzĂĄ a fokhagymagerezdeket, a kombucha starter teĂĄt Ă©s helyezd bele a SCOBY-t.
A fokhagymĂĄt ne reszeld vagy aprĂtsd â Ăgy csak enyhĂ©n ĂzesĂti az italt, anĂ©lkĂŒl hogy elnyomnĂĄ a fermentĂĄlt tea aromĂĄjĂĄt.
Fedd le az ĂŒveget tiszta gĂ©zlappal vagy textillel, rögzĂtsd gumival, majd tedd ĂĄrnyĂ©kos, szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱ helyre 7â10 napra erjedni.
Ne tedd közvetlen napfĂ©nyre â a tĂșl gyors erjedĂ©s kellemetlen Ăzeket eredmĂ©nyezhet.
Az erjedĂ©si idĆ letelte utĂĄn tĂĄvolĂtsd el a SCOBY-t Ă©s a fokhagymĂĄt. SzƱrd le az italt, majd töltsd ĂŒvegekbe Ă©s hƱtsd be fogyasztĂĄs elĆtt.
MĂĄsodik fermentĂĄciĂłhoz hozzĂĄadhatsz citromhĂ©jat vagy gyömbĂ©rt â de csak ha variĂĄlni szeretnĂ©d a receptet!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.