Sterilizáld az összes eszközt, mint az üveget, szűrőt és fakanalat forró vízzel, hogy megelőzd a szennyeződést.
A steril eszközök garantálják a tiszta, egészséges fermentációt!
Forralj fel 500 ml vizet, majd oldd fel benne a cukrot. Add hozzá a zöld teát, majd hagyd ázni 8-10 percig.
Ne hagyd a teát túl sokáig ázni, hogy megőrizd a kombucha lágy ízét!
Távolítsd el a teafiltereket vagy szűrd le a tealeveleket, majd adj hozzá 500 ml hideg vizet, hogy szobahőmérsékletre hűljön.
Csak teljesen lehűlt teába helyezd a SCOBY-t, különben megsérülhet!
Öntsd a kihűlt édes zöld teát egy nagy, steril üvegbe, add hozzá az érett kombucha italt és helyezd bele a SCOBY-t.
Az érett kombucha ital savas környezetet biztosít a biztonságos fermentációhoz.
Fedd le az üveg száját légáteresztő ruhával vagy papírtörlővel, és rögzítsd gumiszalaggal. Hagyj 7-10 napot erjedésre szobahőmérsékleten.
Minél tovább fermentálod, annál savanykásabb és pezsgősebb lesz az ital.
7 nap után kóstolj meg egy kevés italt szívószál segítségével. Ha elég savanykás, vedd ki a SCOBY-t és szűrd le a kombuchát.
Mindig tiszta műanyag vagy üveg eszközökkel dolgozz a SCOBY körül!
Az elkészült zöld tea kombuchát üvegekbe töltve tárold hűtőben, vagy második fermentációval ízesítheted gyümölcsökkel vagy fűszerekkel.
A hűtőben történő második fermentáció során finomabb buborékok keletkeznek!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.