Probiotikus zöld tea kombucha üvegben, szénsavas ital világos árnyalatú színnel

Probiotikus Zöld tea kombucha

A kombucha története több mint kétezer évre nyúlik vissza, de a zöld tea felhasználása az utóbbi évtizedekben vált népszerűvé az egészségesebb, könnyedebb ízvilág kedvelői körében. A zöld tea kombucha lágyabb, kevésbé karakteres íze miatt kiváló alternatíva azoknak, akik nem szeretik a fekete tea erőteljesebb karakterét. Technikai tipp: a zöld tea kombucha gyorsabban fermentálódik, így érdemes gyakrabban kóstolni. Ahogy a fermentáció halad, a friss zöld tea illata finom, enyhén gyümölcsös aromába vált át. Képzeld el, ahogy egy pohár hűs, gyengéden pezsgő zöld tea kombuchát kortyolgatsz egy meleg délutánon – természetes frissesség minden kortyban. Ez a frissítő ital ideális könnyű ebédek mellé, edzés utáni felfrissüléshez vagy akár esti lazításhoz is.

Előkészület 30 perc
Elkészítés N/A
Teljes 30 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 ml Zöld tea
80 g Kristálycukor
1 db Kombucha gomba (SCOBY)
100 ml Érett kombucha ital (starter tea)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Sterilizáld az összes eszközt, mint az üveget, szűrőt és fakanalat forró vízzel, hogy megelőzd a szennyeződést.

    A steril eszközök garantálják a tiszta, egészséges fermentációt!

    2

    Forralj fel 500 ml vizet, majd oldd fel benne a cukrot. Add hozzá a zöld teát, majd hagyd ázni 8-10 percig.

    Ne hagyd a teát túl sokáig ázni, hogy megőrizd a kombucha lágy ízét!

    3

    Távolítsd el a teafiltereket vagy szűrd le a tealeveleket, majd adj hozzá 500 ml hideg vizet, hogy szobahőmérsékletre hűljön.

    Csak teljesen lehűlt teába helyezd a SCOBY-t, különben megsérülhet!

    4

    Öntsd a kihűlt édes zöld teát egy nagy, steril üvegbe, add hozzá az érett kombucha italt és helyezd bele a SCOBY-t.

    Az érett kombucha ital savas környezetet biztosít a biztonságos fermentációhoz.

    5

    Fedd le az üveg száját légáteresztő ruhával vagy papírtörlővel, és rögzítsd gumiszalaggal. Hagyj 7-10 napot erjedésre szobahőmérsékleten.

    Minél tovább fermentálod, annál savanykásabb és pezsgősebb lesz az ital.

    6

    7 nap után kóstolj meg egy kevés italt szívószál segítségével. Ha elég savanykás, vedd ki a SCOBY-t és szűrd le a kombuchát.

    Mindig tiszta műanyag vagy üveg eszközökkel dolgozz a SCOBY körül!

    7

    Az elkészült zöld tea kombuchát üvegekbe töltve tárold hűtőben, vagy második fermentációval ízesítheted gyümölcsökkel vagy fűszerekkel.

    A hűtőben történő második fermentáció során finomabb buborékok keletkeznek!