Az uborkát és a sárgarépát alaposan mosd meg, hámozd meg, majd reszeld le finomra. A zellerszárat mosd meg, és aprítsd fel kis darabokra.
A zöldségek finomra reszelése vagy aprítása segít az egyenletes eloszlásban és krémesebb állagot ad az italnak.
Egy tálban keverd össze az élőflórás kefirt a reszelt zöldségekkel, majd add hozzá a citromlevet és a sót.
A citromlé nemcsak ízesít, hanem segít megőrizni a zöldségek friss színét is.
Keverd össze alaposan az összetevőket, amíg minden zöldség egyenletesen eloszlik a kefirben.
Használj spatulát vagy fakanalat, így nem töröd össze a kefir szerkezetét és a zöldségek is épek maradnak.
Az elkészült zöldséges kefirt töltsd kis üvegekbe vagy tálkákba, majd hűtsd le legalább 1 órán át.
A pihentetés alatt az ízek harmonikusan összeérnek – ne hagyd ki ezt a lépést!
Fogyaszthatod frissítő napindítóként, könnyű ebéd részeként vagy mártogatósként is zöldségek mellé.
Ha sűrűbb állagot szeretnél, használj kevesebb zöldséget vagy hagyd a kefirt egy éjszakára hűtőben pihenni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.