Probiotikus zöldséges kefir pohárban, világos árnyalatú ital apró zöldségdarabokkal

Probiotikus Zöldséges kefir

A zöldséges kefir különleges helyet foglal el az egészséges, sós probiotikus italok között. Míg a kefirt hagyományosan édesen fogyasztják, a zöldségekkel való kombinálás régóta bevett gyakorlat számos keleti kultúrában, különösen a Balkánon és a Közel-Keleten. Az élőflórás kefir segíti az emésztést, míg az uborka, a sárgarépa és a zellerszár frissességet és ropogósságot ad a kész italnak. Technikai tipp: a reszelt zöldségeket jól csöpögtesd le, ha túl lédúsak – így nem hígítják fel a kefirt. Ahogy az ízek összeérnek, a kefir enyhén savanykás és zöldséges illata kellemesen tölti meg a konyhát. Ez az ital nemcsak különleges, hanem tápláló is – ideális napindítóként vagy könnyű étkezések mellé, főként nyári hónapokban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Natúr kefir (élőflórás)
100 g Uborka (meghámozva, reszelve)
100 g Sárgarépa (finomra reszelve)
50 g Zellerszár (apróra vágva)
1 ek. Citromlé
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az uborkát és a sárgarépát alaposan mosd meg, hámozd meg, majd reszeld le finomra. A zellerszárat mosd meg, és aprítsd fel kis darabokra.

    A zöldségek finomra reszelése vagy aprítása segít az egyenletes eloszlásban és krémesebb állagot ad az italnak.

    2

    Egy tálban keverd össze az élőflórás kefirt a reszelt zöldségekkel, majd add hozzá a citromlevet és a sót.

    A citromlé nemcsak ízesít, hanem segít megőrizni a zöldségek friss színét is.

    3

    Keverd össze alaposan az összetevőket, amíg minden zöldség egyenletesen eloszlik a kefirben.

    Használj spatulát vagy fakanalat, így nem töröd össze a kefir szerkezetét és a zöldségek is épek maradnak.

    4

    Az elkészült zöldséges kefirt töltsd kis üvegekbe vagy tálkákba, majd hűtsd le legalább 1 órán át.

    A pihentetés alatt az ízek harmonikusan összeérnek – ne hagyd ki ezt a lépést!

    5

    Fogyaszthatod frissítő napindítóként, könnyű ebéd részeként vagy mártogatósként is zöldségek mellé.

    Ha sűrűbb állagot szeretnél, használj kevesebb zöldséget vagy hagyd a kefirt egy éjszakára hűtőben pihenni.