A spenótot alaposan megmossuk, majd apróra vágjuk.
Ha friss spenótot használsz, ügyelj arra, hogy jól eltávolítsd a szárakat, hogy a levelek puhák legyenek.
A fokhagymát finomra aprítjuk, és egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, amíg illatos nem lesz.
Ne pirítsd meg túl erősen a fokhagymát, mert akkor keserűvé válhat.
A tojásokat felverjük a tejjel, sóval, borssal és sütőporral.
A sütőpor segít, hogy a proja puhább legyen, így ne hagyd ki!
A felvert tojásos keveréket összekeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk az apróra vágott spenótot és a pirított fokhagymát.
A keveréket alaposan el kell keverni, hogy minden összetevő jól eloszoljon.
A kész masszát egy sütőformába öntjük, és a tetejére morzsoljuk a fetát.
A feta sajt hozzáadásával gazdagabbá válik az íz, és finom sós ízt ad az ételnek.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és a proját 30-35 percig sütjük, amíg aranybarnára sül.
Ellenőrizd, hogy a proja átsült-e, ha egy tűt beleszúrsz, és az tisztán jön ki, kész van.
Miután kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.
A proja a legfinomabb melegen, de hidegen is remek választás snackként.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.