Proja spenóttal, finom pite feta sajttal és spenóttal tálalva

Proja spenóttal

A Proja egy hagyományos görög étel, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy ebédre. A spenótos változat egy finom, tápláló ételt ad, amelyet az egész család élvezhet. Az étel ízvilágát a fokhagyma és a feta sajt gazdagítja, miközben a tészta könnyű és lágy marad. A proja története a görög vidéki konyhához kapcsolódik, és az egyszerű alapanyagokból egy ínycsiklandó ételt varázsol.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
200 g Spenót
2 db Tojás
150 ml Tej
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Sütőpor
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
100 g Feta sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot alaposan megmossuk, majd apróra vágjuk.

    Ha friss spenótot használsz, ügyelj arra, hogy jól eltávolítsd a szárakat, hogy a levelek puhák legyenek.

    2

    A fokhagymát finomra aprítjuk, és egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, amíg illatos nem lesz.

    Ne pirítsd meg túl erősen a fokhagymát, mert akkor keserűvé válhat.

    3

    A tojásokat felverjük a tejjel, sóval, borssal és sütőporral.

    A sütőpor segít, hogy a proja puhább legyen, így ne hagyd ki!

    4

    A felvert tojásos keveréket összekeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk az apróra vágott spenótot és a pirított fokhagymát.

    A keveréket alaposan el kell keverni, hogy minden összetevő jól eloszoljon.

    5

    A kész masszát egy sütőformába öntjük, és a tetejére morzsoljuk a fetát.

    A feta sajt hozzáadásával gazdagabbá válik az íz, és finom sós ízt ad az ételnek.

    6

    A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és a proját 30-35 percig sütjük, amíg aranybarnára sül.

    Ellenőrizd, hogy a proja átsült-e, ha egy tűt beleszúrsz, és az tisztán jön ki, kész van.

    7

    Miután kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.

    A proja a legfinomabb melegen, de hidegen is remek választás snackként.