A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra.
Friss tengeri halat használj, például tengeri sügért, hogy a leves ízletes legyen.
A vöröshagymát, fokhagymát vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra, a zellert szeleteld fel.
A fokhagyma és hagyma együttes párolása fokozza a leves ízét.
Egy nagy fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg benne a hagymákat és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.
A fokhagyma és hagyma párolása segít kiemelni az ízeket és alapot ad a levesnek.
Add hozzá a sárgarépát, zellert, majd öntsd hozzá a paradicsom pürét. Keverd jól össze, és párold még 5 percig.
A paradicsom püré gazdagítja az alapot és sűríti a levest.
Tedd hozzá a haldarabokat és öntsd rá a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.
Ne főzd túl a halat, hogy megőrizze friss ízét és a textúráját.
Főzd a levest 20-30 percig, amíg a hal és a zöldségek megpuhulnak és az ízek jól összeérnek.
A hal és zöldségek lassú főzése segít az ízek egyesülésében.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és locsold meg citromlével.
A petrezselyem frissít és gazdagítja az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.