Puha kukorica taco tálalva

Puha Kukorica Taco

A puha kukorica taco az egyik legnépszerűbb mexikói fogás, amely könnyedségével és változatosságával hódította meg a világot. A fűszeres csirkehús tökéletesen harmonizál a friss zöldségekkel, a cheddar sajttal és a lime-lével, így egy igazán ízletes és laktató ételt kapunk. Tökéletes hétköznapi vacsorának vagy baráti összejövetelekre. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld ki avokádókrémmel vagy házi salsa szósszal!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Puha kukorica tortilla
400 g Darált csirkehús
1 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Paradicsompüré
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Chili por
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
100 g Reszelt cheddar sajt
2 db Paradicsom
150 g Jégsaláta
1 db Lilahagyma
100 g Tejföl
10 g Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Vágd kockákra a paradicsomot, és szeleteld vékonyra a lilahagymát.

    A zöldségeket előre is felapríthatod, így gyorsabban elkészül az étel.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát. Pirítsd üvegesre 2-3 perc alatt.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert megéghet és keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    Add hozzá a darált csirkehúst, és pirítsd közepes lángon, amíg teljesen átsül és enyhén aranybarnára pirul, kb. 5-6 perc alatt.

    A darált húst időnként keverd meg, hogy egyenletesen süljön meg és ne ragadjon le.

    4

    Keverd hozzá a fokhagymát, a paradicsompürét, az őrölt köményt, a füstölt paprikát, a chili port, a sót és a fekete borsot. Főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint variálhatod. Ha szereted a csípőset, tegyél több chili port.

    5

    Közben vágd vékony csíkokra a jégsalátát és aprítsd fel a friss koriandert.

    A jégsalátát közvetlenül tálalás előtt vágd fel, hogy friss és ropogós maradjon.

    6

    Melegítsd fel a puha kukorica tortillákat egy száraz serpenyőben vagy sütőben, hogy rugalmasabbak legyenek.

    A tortillákat ne melegítsd túl sokáig, mert megkeményedhetnek és eltörhetnek. Csak annyira melegítsd, hogy rugalmasak legyenek.

    7

    Töltsd meg a tortilla lapokat a fűszeres csirkehússal, majd halmozd rá a jégsalátát, paradicsomot és lilahagymát.

    Ne töltsd túl a tortillákat, különben nehéz lesz őket összehajtani és enni.

    8

    Szórd meg reszelt cheddar sajttal, majd locsold meg egy kevés tejföllel a krémes ízért.

    A cheddar sajt helyett használhatsz más, reszelhető sajtot is. A tejfölt helyettesítheted görög joghurttal is.

    9

    Facsarj rá egy kevés lime levet az extra frissesség érdekében, és szórd meg friss korianderrel.

    A lime lé helyett használhatsz citromlevet is.

    10

    Tálald azonnal a puha kukorica tacókat, és élvezd az ízletes, laktató mexikói fogást!

    Ha a tacókat nem azonnal tálalod, takard le őket nedves konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.