Puha kukorica taco tĂĄlalva

Puha Kukorica Taco

A puha kukorica taco az egyik legnĂ©pszerƱbb mexikĂłi fogĂĄs, amely könnyedsĂ©gĂ©vel Ă©s vĂĄltozatossĂĄgĂĄval hĂłdĂ­totta meg a vilĂĄgot. A fƱszeres csirkehĂșs tökĂ©letesen harmonizĂĄl a friss zöldsĂ©gekkel, a cheddar sajttal Ă©s a lime-lĂ©vel, Ă­gy egy igazĂĄn Ă­zletes Ă©s laktatĂł Ă©telt kapunk. TökĂ©letes hĂ©tköznapi vacsorĂĄnak vagy barĂĄti összejövetelekre. Ha szeretnĂ©d mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© tenni, prĂłbĂĄld ki avokĂĄdĂłkrĂ©mmel vagy hĂĄzi salsa szĂłsszal!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 6 db Puha kukorica tortilla
⭕ 400 g DarĂĄlt csirkehĂșs
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 1 tk. Ɛrölt kömĂ©ny
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 0.5 tk. Chili por
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 100 g Reszelt cheddar sajt
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 150 g JĂ©gsalĂĄta
⭕ 1 db Lilahagyma
⭕ 100 g Tejföl
⭕ 10 g Friss koriander
⭕ 1 db Lime

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a vöröshagymåt és a fokhagymåt. Vågd kockåkra a paradicsomot, és szeleteld vékonyra a lilahagymåt.

    A zöldsĂ©geket elƑre is felaprĂ­thatod, Ă­gy gyorsabban elkĂ©szĂŒl az Ă©tel.

    2

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd add hozzĂĄ a vöröshagymĂĄt. PirĂ­tsd ĂŒvegesre 2-3 perc alatt.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl a hagymĂĄt, mert megĂ©ghet Ă©s keserƱ Ă­zt adhat az Ă©telnek.

    3

    Add hozzĂĄ a darĂĄlt csirkehĂșst, Ă©s pirĂ­tsd közepes lĂĄngon, amĂ­g teljesen ĂĄtsĂŒl Ă©s enyhĂ©n aranybarnĂĄra pirul, kb. 5-6 perc alatt.

    A darĂĄlt hĂșst idƑnkĂ©nt keverd meg, hogy egyenletesen sĂŒljön meg Ă©s ne ragadjon le.

    4

    Keverd hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, a paradicsompĂŒrĂ©t, az Ƒrölt kömĂ©nyt, a fĂŒstölt paprikĂĄt, a chili port, a sĂłt Ă©s a fekete borsot. FƑzd tovĂĄbbi 5 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A fƱszerek mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint variĂĄlhatod. Ha szereted a csĂ­pƑset, tegyĂ©l több chili port.

    5

    Közben vågd vékony csíkokra a jégsalåtåt és aprítsd fel a friss koriandert.

    A jĂ©gsalĂĄtĂĄt közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt vĂĄgd fel, hogy friss Ă©s ropogĂłs maradjon.

    6

    MelegĂ­tsd fel a puha kukorica tortillĂĄkat egy szĂĄraz serpenyƑben vagy sĂŒtƑben, hogy rugalmasabbak legyenek.

    A tortillĂĄkat ne melegĂ­tsd tĂșl sokĂĄig, mert megkemĂ©nyedhetnek Ă©s eltörhetnek. Csak annyira melegĂ­tsd, hogy rugalmasak legyenek.

    7

    Töltsd meg a tortilla lapokat a fƱszeres csirkehĂșssal, majd halmozd rĂĄ a jĂ©gsalĂĄtĂĄt, paradicsomot Ă©s lilahagymĂĄt.

    Ne töltsd tĂșl a tortillĂĄkat, kĂŒlönben nehĂ©z lesz Ƒket összehajtani Ă©s enni.

    8

    Szórd meg reszelt cheddar sajttal, majd locsold meg egy kevés tejföllel a krémes ízért.

    A cheddar sajt helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs, reszelhetƑ sajtot is. A tejfölt helyettesĂ­theted görög joghurttal is.

    9

    Facsarj rå egy kevés lime levet az extra frissesség érdekében, és szórd meg friss korianderrel.

    A lime lé helyett hasznålhatsz citromlevet is.

    10

    Tålald azonnal a puha kukorica tacókat, és élvezd az ízletes, laktató mexikói fogåst!

    Ha a tacókat nem azonnal tálalod, takard le Ƒket nedves konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.