Pulykahúsos hamburger grillezett pulykahúspogácsával és olvadó sajttal

Pulykahúsos Hamburger

A Pulykahúsos Hamburger tökéletes választás azok számára, akik szeretnék élvezni a hamburger ízét egy könnyedebb, soványabb alternatívával. A darált pulykahús és a zsemlemorzsa tökéletes textúrát ad, miközben a pirospaprika és a fokhagymapor extra ízt kölcsönöz neki. Ha egy egészséges, mégis szaftos hamburgert szeretnél, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
760 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált pulykahús
4 db Hamburgerzsemle (briós vagy vajas)
4 szelet Cheddar sajt
4 levél Saláta (római vagy jégsaláta)
1 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
4 ek. Majonéz
2 tk. Dijoni mustár
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Pirospaprika (édes)
3 ek. Zsemlemorzsa
1 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darált pulykahúst a zsemlemorzsával, a tojással, a pirospaprikával, a fokhagymaporral, a sóval és a borssal. Gyúrd össze alaposan, hogy egyenletes állagot kapj.

    A pulykahús szárazabb lehet, mint a marha, ezért ne spórolj a zsemlemorzsával és a tojással, hogy szaftosabb legyen.

    2

    Formázz négy egyforma húspogácsát a masszából, majd tedd őket egy tányérra és hagyd pihenni 10 percig.

    A pihentetés segít a húspogácsáknak megtartani a formájukat sütés közben.

    3

    Forrósíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepesen magas hőfokra. Kend meg a húspogácsák mindkét oldalát egy kevés olívaolajjal, majd süsd őket oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnák lesznek és teljesen átsülnek.

    A pulykahúsnak teljesen át kell sülnie a biztonság kedvéért. Ellenőrizd a belsejét, hogy ne legyen rózsaszín.

    4

    A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddart minden húspogácsa tetejére, majd fedd le a serpenyőt vagy a grillt, hogy a sajt ráolvadjon.

    A fedő segít a sajtnak gyorsabban és egyenletesebben megolvadni.

    5

    Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.

    A zsemle pirítása megakadályozza, hogy átázzon a szószoktól és a húslétől.

    6

    Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.

    A vékonyra vágott zöldségek könnyebben haraphatóak és jobban illenek a hamburgerbe.

    7

    Keverd össze a majonézt és a dijoni mustárt egy kis tálban, majd kend meg vele a pirított zsemle belső oldalát.

    A majonéz és a mustár arányát ízlés szerint változtathatod, vagy használhatsz más szószokat is.

    8

    Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a sajtos pulykahúspogácsa, a paradicsom és a lilahagyma. Zárd le a felső zsemleféllel.

    A salátalevelet az alsó zsemlére helyezve megakadályozhatod, hogy a zsemle átázzon.

    9

    Azonnal tálald, lehetőleg sült burgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha még szaftosabb húspogácsát szeretnél, adj egy kevés Worcestershire-szószt a húsmasszához keveréskor!

    A pulykahús könnyen kiszáradhat, ezért fontos, hogy ne süsd túl. A Worcestershire-szósz mellett egy kevés zsemlemorzsát is adhatsz hozzá, hogy megkösse a nedvességet.