Egy nagy tálban keverd össze a darált pulykahúst a zsemlemorzsával, a tojással, a pirospaprikával, a fokhagymaporral, a sóval és a borssal. Gyúrd össze alaposan, hogy egyenletes állagot kapj.
A pulykahús szárazabb lehet, mint a marha, ezért ne spórolj a zsemlemorzsával és a tojással, hogy szaftosabb legyen.
Formázz négy egyforma húspogácsát a masszából, majd tedd őket egy tányérra és hagyd pihenni 10 percig.
A pihentetés segít a húspogácsáknak megtartani a formájukat sütés közben.
Forrósíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepesen magas hőfokra. Kend meg a húspogácsák mindkét oldalát egy kevés olívaolajjal, majd süsd őket oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnák lesznek és teljesen átsülnek.
A pulykahúsnak teljesen át kell sülnie a biztonság kedvéért. Ellenőrizd a belsejét, hogy ne legyen rózsaszín.
A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddart minden húspogácsa tetejére, majd fedd le a serpenyőt vagy a grillt, hogy a sajt ráolvadjon.
A fedő segít a sajtnak gyorsabban és egyenletesebben megolvadni.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A zsemle pirítása megakadályozza, hogy átázzon a szószoktól és a húslétől.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.
A vékonyra vágott zöldségek könnyebben haraphatóak és jobban illenek a hamburgerbe.
Keverd össze a majonézt és a dijoni mustárt egy kis tálban, majd kend meg vele a pirított zsemle belső oldalát.
A majonéz és a mustár arányát ízlés szerint változtathatod, vagy használhatsz más szószokat is.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a sajtos pulykahúspogácsa, a paradicsom és a lilahagyma. Zárd le a felső zsemleféllel.
A salátalevelet az alsó zsemlére helyezve megakadályozhatod, hogy a zsemle átázzon.
Azonnal tálald, lehetőleg sült burgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha még szaftosabb húspogácsát szeretnél, adj egy kevés Worcestershire-szószt a húsmasszához keveréskor!
A pulykahús könnyen kiszáradhat, ezért fontos, hogy ne süsd túl. A Worcestershire-szósz mellett egy kevés zsemlemorzsát is adhatsz hozzá, hogy megkösse a nedvességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.