Pumpkin Palak Kootu, indiai étel gazdag zöldségekkel és fűszerekkel.

Pumpkin Palak Kootu

A Pumpkin Palak Kootu egy hagyományos indiai étel, amely a friss fűszerek és zöldségek gazdag kombinációját tartalmazza. A recept származása az indiai konyha vidéki területeire nyúlik vissza, ahol a zöldségek és fűszerek frissessége kiemelkedő szerepet kap. A tök édes íze és a spenót frissessége tökéletesen kiegészítik egymást, és a hibiszkuszos víz egy különleges frissítő ízt ad az ételnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tök
150 g Friss spenót
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gurmar
3 ek. Fűszeres kókuszreszelék
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Garam masala fűszerkeverék
0.5 tk. Kömény
1 tk.
1 ek. Lime lé
150 ml Hibiszkuszos víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tököt hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra. A spenótot alaposan mosd meg.

    A tök daraboknak egyenleteseknek kell lenniük, hogy egyformán megfőjenek.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel a szezámmagolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd üvegesre.

    A fokhagyma könnyen megéghet, ha túl sokáig pirítod, ezért figyelj rá.

    3

    Add hozzá a tököt és a fűszeres kókuszreszeléket, majd főzd 10-15 percig, amíg a tök megpuhul.

    A kókuszreszelék gazdag ízt ad az ételnek, miközben sűríti is a szószt.

    4

    Tedd hozzá a spenótot, a garam masalát, a köményt, és a sót. Öntsd hozzá a hibiszkuszos vizet, és főzd 5-10 percig.

    A hibiszkuszos víz különleges, frissítő ízt ad az ételnek.

    5

    Amikor a zöldségek és fűszerek összeértek, facsard rá a lime levét, és tálald melegen.

    A lime frissessége kiemeli a fűszerek ízét, és szép színt ad az ételnek.