Pumpkin Pie Ice Cream tálalva

Pumpkin Pie Ice Cream

A Pumpkin Pie Ice Cream egy amerikai klasszikus, amely a fűszeres tök és fahéj ízeket ötvözi a gazdag, krémes fagylaltban. Az édesség a 19. században vált népszerűvé, és azóta minden őszi és téli édességkedvelő számára közkedvelt választás lett. A fagylalt könnyen elkészíthető otthon, és tökéletes választás a hideg hónapokra, amikor a fűszeres és gazdag ízek dominálnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Tökpüré
200 ml Tejszín
200 ml Tej
100 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 csipet Szerecsendió
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tököt pürésítsd egy turmixgépben, amíg sima, krémes állagú nem lesz.

    Ha nincs turmixgéped, használhatsz botmixert is. A tököt előzőleg süsd meg vagy párold puhára a könnyebb pürésítés érdekében.

    2

    A tejszínt, tejet és cukrot egy lábasban melegítsd össze alacsony lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Fontos, hogy alacsony lángon melegítsd, nehogy a tejszín leégjen vagy felforrjon. A folyamatos keverés segít a cukor egyenletes oldódásában.

    3

    Amikor a keverék meleg, add hozzá a fahéjat, szerecsendiót és a vanília kivonatot.

    A fűszereket ízlés szerint variálhatod. Ha intenzívebb ízeket szeretnél, használj frissen őrölt fűszereket.

    4

    A pürésített tököt add a tejszínes keverékhez, és jól keverd össze.

    Győződj meg róla, hogy a tökpüré teljesen elkeveredett a tejszínes keverékkel, hogy egyenletes színt és ízt kapj.

    5

    Miután a keverék lehűlt, öntsd át egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.

    A keveréket teljesen hűtsd le, mielőtt a fagylaltgépbe öntöd, különben a fagylalt nem fog megfelelően megszilárdulni. Ha nincs fagylaltgéped, akkor tedd a keveréket egy légmentesen záródó edénybe és fagyaszd, közben 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    6

    Miután elkészült, tedd a fagylaltot a fagyasztóba, hogy teljesen megszilárduljon.

    A fagylaltot legalább 2-3 órára tedd a fagyasztóba, hogy teljesen megszilárduljon. A legjobb, ha egy éjszakán át hagyod a fagyasztóban.

    7

    Tálald az elkészült Pumpkin Pie Ice Cream-t, és élvezd a fűszeres, krémes ízeket!

    Tálalás előtt hagyd a fagylaltot néhány percig szobahőmérsékleten, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted tejszínhabbal, mézeskaláccsal vagy egy csipetnyi fahéjjal.