Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, cukrot, sütőport, fahéjat és sót. Keverd alaposan, hogy a száraz hozzávalók jól eloszoljanak.
Szitáld át a lisztet és sütőport, hogy a gőzölés alatt egyenletesen emelkedjen meg a tészta.
Egy másik tálban verd fel a tojást, majd keverd hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Lassan öntsd a száraz keverékhez, és keverd simára.
Ne keverd túl, csak addig, míg egynemű tésztát nem kapsz – így elkerülöd a gumis állagot.
Öntsd a masszát kisebb szilikon vagy fém muffin formákba úgy, hogy kb. 3/4-ig legyenek megtöltve. Helyezd őket egy gőzölőedénybe.
Használj sütőpapírt vagy olajspray-t a forma kikenéséhez, hogy könnyen kijöjjenek a putók.
Forró, fedett gőzölőben, közepes lángon gőzöld kb. 15-18 percig, amíg a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán kijön.
Tekerj konyharuhát a fedő alá, hogy a kondenzvíz ne csöpögjön vissza a tésztára.
Hagyd pár percet hűlni, majd óvatosan vedd ki a formákból és szórd meg egy kevés extra fahéjjal tálalás előtt.
Langyosan a legfinomabb, de hidegen is puha marad, akár másnapra is eltartható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.