Puto fahĂ©jjal, puha, gƑzölt rizssĂŒtemĂ©ny muffin formĂĄban, tetejĂ©n fahĂ©jszĂłrĂĄssal

Puto fahéjjal

A Puto a FĂŒlöp-szigetek egyik legkedveltebb tradicionĂĄlis desszertje, amelyet gyakran gƑzölve kĂ©szĂ­tenek rizslisztbƑl. Eredetileg kĂłkusztejjel Ă©s enyhĂ©n sĂłs Ă­zvilĂĄggal kĂ­nĂĄltĂĄk, de az Ă©des vĂĄltozatok is rendkĂ­vĂŒl nĂ©pszerƱek, kĂŒlönösen ĂŒnnepek idejĂ©n vagy vendĂ©gvĂĄrĂłkĂ©nt. A fahĂ©jjal gazdagĂ­tott verziĂł modern csavar a hagyomĂĄnyos recepten, amely a nyugati Ă©dessĂ©gek Ă­zvilĂĄgĂĄt ötvözi az ĂĄzsiai textĂșrĂĄval. Technikai tipp: a sĂŒtƑpor gƑzben is jĂłl dolgozik, ezĂ©rt mindig friss hozzĂĄvalĂłkat hasznĂĄlj, hogy a puto könnyƱ Ă©s levegƑs legyen. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs uzsonnĂĄra, reggelire vagy egy kĂŒlönleges desszertkĂ©nt. Ha tovĂĄbb szeretnĂ©d gazdagĂ­tani, kĂ©szĂ­theted csokidarabokkal vagy kĂłkuszreszelĂ©kkel is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 250 g Rizsliszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 1 ek. SĂŒtƑpor
⭕ 1 db Tojás
⭕ 300 ml Tej
⭕ 2 ek. Olvasztott vaj
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 0.25 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a rizslisztet, cukrot, sĂŒtƑport, fahĂ©jat Ă©s sĂłt. Keverd alaposan, hogy a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk jĂłl eloszoljanak.

    SzitĂĄld ĂĄt a lisztet Ă©s sĂŒtƑport, hogy a gƑzölĂ©s alatt egyenletesen emelkedjen meg a tĂ©szta.

    2

    Egy måsik tålban verd fel a tojåst, majd keverd hozzå a tejet és az olvasztott vajat. Lassan öntsd a szåraz keverékhez, és keverd simåra.

    Ne keverd tĂșl, csak addig, mĂ­g egynemƱ tĂ©sztĂĄt nem kapsz – Ă­gy elkerĂŒlöd a gumis ĂĄllagot.

    3

    Öntsd a masszĂĄt kisebb szilikon vagy fĂ©m muffin formĂĄkba Ășgy, hogy kb. 3/4-ig legyenek megtöltve. Helyezd Ƒket egy gƑzölƑedĂ©nybe.

    HasznĂĄlj sĂŒtƑpapĂ­rt vagy olajspray-t a forma kikenĂ©sĂ©hez, hogy könnyen kijöjjenek a putĂłk.

    4

    ForrĂł, fedett gƑzölƑben, közepes lĂĄngon gƑzöld kb. 15-18 percig, amĂ­g a közepĂŒkbe szĂșrt fogpiszkĂĄlĂł tisztĂĄn kijön.

    Tekerj konyharuhĂĄt a fedƑ alĂĄ, hogy a kondenzvĂ­z ne csöpögjön vissza a tĂ©sztĂĄra.

    5

    Hagyd pĂĄr percet hƱlni, majd Ăłvatosan vedd ki a formĂĄkbĂłl Ă©s szĂłrd meg egy kevĂ©s extra fahĂ©jjal tĂĄlalĂĄs elƑtt.

    Langyosan a legfinomabb, de hidegen is puha marad, akĂĄr mĂĄsnapra is eltarthatĂł.