Puto hagyományos, kókuszreszelékkel tálalva

Puto hagyományos

A Puto egy hagyományos filippínó édesség, amelyet rizslisztből és kókuszreszelékből készítenek. Az étel alapja a rizsliszt és a cukor, amelyet gőzöléssel készítenek el. A puto általában frissen készül, és a kókuszreszeléktől egyedi ízt és textúrát kap. Az édesség története a spanyol gyarmati időszakra nyúlik vissza, amikor a helyiek a rizs különböző formáit kezdték el édességekké alakítani. A Puto ma már a filippínó konyha alapvető része, és az egyik legnépszerűbb édességük.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Rizsliszt
100 g Cukor
250 ml Tej
50 g Kókuszreszelék
1 ek. Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
50 g Vaj
1 ek. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet, sütőport és sót keverd össze egy tálban. Az összes száraz hozzávalót jól keverd el, hogy egyenletes legyen.

    Ha nem találsz rizslisztet, használhatsz sima lisztet is, de a rizsliszt különleges textúrát ad a putónak.

    2

    Egy másik tálban verj fel két tojást, majd add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, tejet és a felolvasztott vajat. Keverd jól össze.

    A tojásokat ne verjük túl, csak annyira, hogy a cukor feloldódjon, így a puto puha marad.

    3

    Lassan add hozzá a száraz hozzávalókat a folyékony keverékhez, miközben folyamatosan kevergeted, hogy sima tésztát kapj.

    A tésztát ne keverd túl, hogy ne legyen ragacsos!

    4

    Amikor a tészta sima, add hozzá a kókuszreszeléket, és jól keverd el.

    A kókuszreszelék ad egy finom textúrát és egy kis édességet a tésztának.

    5

    A keveréket öntsd előre kikent kis muffin formákba vagy egy gőzölős edénybe. Ügyelj arra, hogy ne töltsd túl a formákat, mert a puto sütés közben megemelkedik.

    Ha nincs gőzölő edényed, készíthetsz házi gőzölőt egy nagy lábosban, amit egy rácsos tálcával kibélelsz.

    6

    A formákat tedd egy nagy gőzölős edénybe, és gőzöld 15-20 percig, amíg a puto megemelkedik és megszilárdul.

    A gőzölés segít abban, hogy a puto puha és légies legyen. Ne nyisd ki a gőzölőt túl gyakran, hogy ne veszítsen hőt.

    7

    Miután kész, hagyd kicsit hűlni, majd tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.

    A puto a legfinomabb frissen, egy kis lekvárral vagy kókusztejjel tálalva.