A mangót hámozd meg, majd kockázd fel kis darabokra.
Ha a mangó érett, akkor könnyedén leválik a héjáról, így könnyen darabolhatod.
A rizslisztet, kókuszreszeléket, cukrot, sütőport és sót keverd össze egy nagy tálban.
Ha nem szereted a kókuszt, nyugodtan kihagyhatod, de a kókusz gazdag ízt ad az ételnek.
A tojásokat válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá, míg a sárgáját a tejjel, vaníliás cukorral és olajjal keverd össze.
A tojásfehérjét akkor tudd kemény habbá verni, ha a tál teljesen száraz és tiszta, így elkerülheted, hogy nem sikerül.
A tojásos keveréket add hozzá a száraz hozzávalókhoz, és alaposan keverd össze.
Ha túl sűrűnek találod a tésztát, adj hozzá még egy kis tejet, hogy a kívánt állagot elérd.
A tésztába keverd bele a felkockázott mangót.
A mangót ne keverd túl erősen, hogy ne törjenek össze a darabok.
A tésztát öntsd a kikent és lisztezett pudingformákba, majd gőzöld 15-20 percig, amíg meg nem sül.
A gőzölés során ne nyisd ki a fedőt, hogy a pára ne szökjön el, és a puto szép, tömör maradjon.
A kész putót hagyd kicsit hűlni, majd tálald frissen, akár egy kis extra mangóval a tetején díszítve.
A puto frissen a legfinomabb, de másnap is ízletes marad, ha légmentesen tárolod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.