Puto mangóval, gőzölt édesség mangóval a tetején

Puto mangóval

A puto egy hagyományos filippínó desszert, amely gőzöléssel készül. Ez a mangóval készült változat különleges trópusi ízt ad, amit a kókusz és a tej gazdagít. A puto a filippínó konyha egyik legismertebb édessége, amelyet gyakran fogyasztanak ünnepi alkalmakkor vagy reggelire. A mangó frissessége és édes íze csodálatosan illeszkedik a puha, gőzölt tésztához, így ez az étel tökéletes választás egy könnyed, édes finomságra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
50 g Kókuszreszelék
100 g Cukor
150 ml Tej
2 db Tojás
1 db Mango
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
0.5 tk.
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A mangót hámozd meg, majd kockázd fel kis darabokra.

    Ha a mangó érett, akkor könnyedén leválik a héjáról, így könnyen darabolhatod.

    2

    A rizslisztet, kókuszreszeléket, cukrot, sütőport és sót keverd össze egy nagy tálban.

    Ha nem szereted a kókuszt, nyugodtan kihagyhatod, de a kókusz gazdag ízt ad az ételnek.

    3

    A tojásokat válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá, míg a sárgáját a tejjel, vaníliás cukorral és olajjal keverd össze.

    A tojásfehérjét akkor tudd kemény habbá verni, ha a tál teljesen száraz és tiszta, így elkerülheted, hogy nem sikerül.

    4

    A tojásos keveréket add hozzá a száraz hozzávalókhoz, és alaposan keverd össze.

    Ha túl sűrűnek találod a tésztát, adj hozzá még egy kis tejet, hogy a kívánt állagot elérd.

    5

    A tésztába keverd bele a felkockázott mangót.

    A mangót ne keverd túl erősen, hogy ne törjenek össze a darabok.

    6

    A tésztát öntsd a kikent és lisztezett pudingformákba, majd gőzöld 15-20 percig, amíg meg nem sül.

    A gőzölés során ne nyisd ki a fedőt, hogy a pára ne szökjön el, és a puto szép, tömör maradjon.

    7

    A kész putót hagyd kicsit hűlni, majd tálald frissen, akár egy kis extra mangóval a tetején díszítve.

    A puto frissen a legfinomabb, de másnap is ízletes marad, ha légmentesen tárolod.