Puto szegfƱszeggel, frissen tålalva

Puto szegfƱszeggel

A Puto egy hagyomĂĄnyos filippĂ­nĂł Ă©dessĂ©g, amely rizslisztbƑl kĂ©szĂŒl, Ă©s sokfĂ©le variĂĄciĂłban lĂ©tezik. Az eredeti puto gyakran Ă©desĂ­tett kĂłkusztejjel kĂ©szĂŒl, de a szegfƱszeggel kĂ©szĂŒlt vĂĄltozat egy kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot ad az Ă©telnek. A szegfƱszeg aromĂĄja remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a rizsliszt Ă©deskĂ©s Ă­zĂ©t, Ă­gy a puto egy igazi Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©ny. Ezt az Ă©dessĂ©get hagyomĂĄnyosan reggelire vagy uzsonnĂĄra fogyasztjĂĄk, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy Ă©des Ă©lmĂ©nyhez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Rizsliszt
⭕ 100 g Cukor
⭕ 250 ml Tej
⭕ 2 db Tojás
⭕ 1 tk. SzegfƱszeg Ƒrölt
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojĂĄsokat egy tĂĄlba ĂŒsd, majd add hozzĂĄ a cukrot, Ă©s keverd habosra egy kĂ©zi mixerrel vagy habverƑvel.

    A habosĂ­tĂĄs sorĂĄn ĂŒgyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldĂłdjon, hogy az Ă©dessĂ©g egyenletesen eloszoljon.

    2

    A tejet, vanília kivonatot, és a sót add hozzå a tojåsos keverékhez, majd alaposan keverd össze.

    A vanĂ­lia kivonat kĂŒlönleges Ă­zt ad a puto tĂ©sztĂĄjĂĄnak, mĂ­g a sĂł segĂ­t kiemelni az Ă©dessĂ©g Ă­zĂ©t.

    3

    A rizslisztet, sĂŒtƑport Ă©s az Ƒrölt szegfƱszeget keverd össze egy mĂĄsik tĂĄlban.

    A szegfƱszeg intenzĂ­v Ă­ze jĂłl illik az Ă©dessĂ©ghez, de ne hasznĂĄlj tĂșl sokat, hogy ne nyomja el a többi Ă­zt.

    4

    A szåraz hozzåvalókat fokozatosan add hozzå a folyékony keverékhez, és alaposan keverd el.

    A rizslisztet Ă©s a szegfƱszeget Ă©rdemes ĂĄtszitĂĄlni, hogy a tĂ©sztĂĄba ne kerĂŒljenek csomĂłk.

    5

    A kĂ©sz tĂ©sztĂĄt öntsd egy elƑre kivajazott Ă©s lisztezett formĂĄba, vagy hasznĂĄlj szilikon formĂĄt, ha van.

    A formĂĄt Ă©rdemes fĂ©lig megtölteni, mivel a tĂ©szta sĂŒtĂ©s közben meg fog nƑni.

    6

    SĂŒsd elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 180°C-on 15-20 percig, amĂ­g a teteje enyhĂ©n megpirul.

    A sĂŒtĂ©s ideje a sĂŒtƑ tĂ­pusĂĄtĂłl fĂŒggƑen vĂĄltozhat, Ă­gy Ă©rdemes tƱprĂłbĂĄt vĂ©gezni, hogy biztosan ĂĄtsĂŒljön.

    7

    Hagyd a putót kihƱlni, majd tålald.

    A putót frissen, melegen fogyasztva a legfinomabb, de hƱtve is remek reggeli vagy uzsonna.