Puto ube-vel, filippínó desszert gazdag ube pürével és kókusztejjel

Puto ube-vel

A Puto ube-vel a filippínó konyha egyik különleges desszertje, amely a rizslisztet, a kókusztejet és az édes ube pürét ötvözi. Az étel gőzölve készül, így megőrzi a szaftos, puha textúráját. A filippínó háztartásokban gyakran tálalják ünnepi alkalmakkor, de akár reggeliként is élvezhető.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
100 g Ube (vagy ube püré)
100 g Cukor
200 ml Tej
100 ml Kókusztej
2 tk. Sütőpor
1 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojást verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tejet és a kókusztejet.

    A tojás felverése segít abban, hogy a tészta könnyedebb legyen.

    2

    A rizslisztet keverd össze a sütőporral és a sóval, majd adj hozzá egy csipetnyi ube pürét.

    Az ube püré gazdag színt és édes ízt ad a putónak, így az étel különlegesebbé válik.

    3

    A folyékony hozzávalókat keverd össze a száraz hozzávalókkal, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.

    Használj fakanalat vagy habverőt, hogy a tészta sima legyen.

    4

    A tésztát öntsd szilikon vagy fém formákba, és gőzölve süsd 20-25 percig, amíg megemelkedik és kész lesz.

    A gőzölés a putónak szaftos textúrát ad, ne próbáld sütőben sütni, mert kiszáradhat.

    5

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald a putót melegen vagy szobahőmérsékleten.

    Tálalás előtt egy kis extra ube pürét is rakhatsz a tetejére díszítésként.