A tésztát készítsd el: egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a csipet sót.
A tészta alapját a sütőpor segíti, hogy könnyű és puha legyen, ezért fontos, hogy friss sütőport használj.
A tojásokat egy külön tálban verd fel, majd add hozzá a tejet, kókusztejet, vaníliás cukrot és olajat. Keverd jól össze.
A tojások felverése segít abban, hogy a tészta könnyedebb legyen.
A nedves hozzávalókat öntsd hozzá a száraz hozzávalókhoz, és keverd sima tésztává.
Ne keverd túl sokáig, hogy ne veszítsd el a tészta könnyedségét.
Öntsd a tésztát kis muffin formákba vagy egy nagyobb gőzölős edénybe, és gőzöld körülbelül 15-20 percig, amíg a tészta megemelkedik és átsül.
A gőzölés alatt ügyelj arra, hogy a formák ne érjenek össze, hogy egyenletesen süljenek meg.
Amikor a puto megsült, vedd ki a formákból, és hagyd hűlni. Tálalás előtt szórd meg egy kevés vaníliás cukorral.
A puto egy nagyon könnyű és finom édesség, amely frissen a legjobb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.