Puto vaníliával tálalva

Puto vaníliával

A Puto egy hagyományos filippínó édesség, amelyet általában édes és puha tésztából készítenek. A puto gőzölve készül, és gyakran vaníliás cukorral, vagy más ízesítőkkel tálalják. A vaníliás változat különösen népszerű, mivel a vanília friss és édes ízt ad az édességnek. Eredetileg az ételt falvakban készítették, és különféle alkalmakra, például családi összejövetelekre tálalták. A Puto tökéletesen illik a teához vagy egy finom kávéhoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Tészta
100 g Cukor
200 ml Tej
2 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
2 tk. Baking powder
1 csipet
100 ml Kókusztej
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát készítsd el: egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a csipet sót.

    A tészta alapját a sütőpor segíti, hogy könnyű és puha legyen, ezért fontos, hogy friss sütőport használj.

    2

    A tojásokat egy külön tálban verd fel, majd add hozzá a tejet, kókusztejet, vaníliás cukrot és olajat. Keverd jól össze.

    A tojások felverése segít abban, hogy a tészta könnyedebb legyen.

    3

    A nedves hozzávalókat öntsd hozzá a száraz hozzávalókhoz, és keverd sima tésztává.

    Ne keverd túl sokáig, hogy ne veszítsd el a tészta könnyedségét.

    4

    Öntsd a tésztát kis muffin formákba vagy egy nagyobb gőzölős edénybe, és gőzöld körülbelül 15-20 percig, amíg a tészta megemelkedik és átsül.

    A gőzölés alatt ügyelj arra, hogy a formák ne érjenek össze, hogy egyenletesen süljenek meg.

    5

    Amikor a puto megsült, vedd ki a formákból, és hagyd hűlni. Tálalás előtt szórd meg egy kevés vaníliás cukorral.

    A puto egy nagyon könnyű és finom édesség, amely frissen a legjobb.