Vegán Pyttipanna sült zöldségekkel és tofuval tálalva

Pyttipanna vegán változatban

A Pyttipanna, vagyis „apróra vágott dolgok egyben” Svédország egyik legnépszerűbb házias étele, amely eredetileg maradékok újrahasznosításából született. Tradicionálisan húsból, burgonyából és hagymából készül, de ez a vegán változat is hűen őrzi a recept karakterét. Az apróra vágott zöldségek és a füstölt tofu tökéletes párost alkotnak – sós, ropogós és illatos. Érzelmi felvezetés: Egy hűvös, szeles napon nincs is jobb, mint egy forró serpenyőnyi frissen pirult zöldséggel teli Pyttipanna az asztalon. Technikai tanács: A tökéletes pirítás titka az, hogy minden összetevőt külön-külön kezdj el sütni, majd a végén egyesítsd őket – így minden elem megőrzi az állagát és ízét. Ez az étel ideális választás hétköznapi vacsorákhoz, gyors ebédekhez, vagy akár étel-előkészítéshez is, mivel jól újramelegíthető és tápláló.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1050 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Főtt burgonya
1 db Vöröshagyma
200 g Füstölt tofu
1 db Cukkini
1 db Sárgarépa
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt burgonyát, sárgarépát és cukkinit egyforma apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a füstölt tofut szintén kockázzuk.

    Minél egyenletesebbre vágod a zöldségeket, annál szebben és egyenletesebben sülnek majd meg.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a vöröshagymát közepes lángon, míg üveges nem lesz. Add hozzá a fokhagymát is, és pirítsd további 1 percig.

    Figyelj rá, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    Ezután add hozzá a kockázott tofut, és süsd meg minden oldalát aranybarnára, hogy kellemes, füstös ízt kapjon.

    Használj tapadásmentes serpenyőt vagy öntöttvasat, így szép kérget kapsz a tofun.

    4

    Add a serpenyőbe a sárgarépát és cukkinit, majd 5 percig pirítsd őket, hogy kicsit megpuhuljanak, de roppanósak maradjanak.

    Ne fedő alatt süsd, hogy ne párolódjanak, hanem piruljanak a zöldségek.

    5

    Végül add hozzá a főtt burgonyát is, keverd össze, majd ízesítsd sóval, borssal, és pirítsd további 8-10 percig, míg minden szépen megpirul.

    Ne kevergesd túl sűrűn, hogy a burgonya szépen megpirulhasson az alján.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss, aprított petrezselyemmel, és kínálhatod akár friss salátával vagy savanyúsággal is.

    Friss citromlevet is facsarhatsz rá a végén, hogy üdítő savasságot adj az ételnek.