A főtt burgonyát, sárgarépát és cukkinit egyforma apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a füstölt tofut szintén kockázzuk.
Minél egyenletesebbre vágod a zöldségeket, annál szebben és egyenletesebben sülnek majd meg.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a vöröshagymát közepes lángon, míg üveges nem lesz. Add hozzá a fokhagymát is, és pirítsd további 1 percig.
Figyelj rá, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
Ezután add hozzá a kockázott tofut, és süsd meg minden oldalát aranybarnára, hogy kellemes, füstös ízt kapjon.
Használj tapadásmentes serpenyőt vagy öntöttvasat, így szép kérget kapsz a tofun.
Add a serpenyőbe a sárgarépát és cukkinit, majd 5 percig pirítsd őket, hogy kicsit megpuhuljanak, de roppanósak maradjanak.
Ne fedő alatt süsd, hogy ne párolódjanak, hanem piruljanak a zöldségek.
Végül add hozzá a főtt burgonyát is, keverd össze, majd ízesítsd sóval, borssal, és pirítsd további 8-10 percig, míg minden szépen megpirul.
Ne kevergesd túl sűrűn, hogy a burgonya szépen megpirulhasson az alján.
Tálalás előtt szórd meg friss, aprított petrezselyemmel, és kínálhatod akár friss salátával vagy savanyúsággal is.
Friss citromlevet is facsarhatsz rá a végén, hogy üdítő savasságot adj az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.