Pyttipanna étel marhahússal, burgonyával és zöldségekkel tálalva, Worcestershire szósszal ízesítve

Pyttipanna Worcestershire szósszal

A Pyttipanna, jelentése „apróra vágott mindenféle”, Svédország egyik leghíresebb egytálétele, amelyet eredetileg a maradékok újrahasznosítására használtak. Ez a gazdag és laktató fogás egyszerű alapanyagokból készül, mégis rendkívül ízletes. Technikai tanács: a burgonyát érdemes előző nap megfőzni, majd hidegen kockázni, így nem esik szét sütés közben. Ahogy a vöröshagyma és a fokhagyma pirul a serpenyőben, és a Worcestershire szósz karamellizálódik a húsdarabokon, az illatok betöltik a konyhát. Felhasználói élmény: ez az étel tökéletes választás egy gyors vacsorához vagy egy laktató ebédhez, amit egyszerűen újramelegíthetsz másnap is. Próbáld ki különféle húsokkal – a marhahús helyett használhatsz füstölt tarját, kolbászt vagy akár csirkehúst is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Főtt burgonya
1 db Vöröshagyma
200 g Marhahús (főtt vagy sült, apróra vágva)
1 db Sárgarépa
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
2 ek. Worcestershire szósz
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt burgonyát, a sárgarépát és a marhahúst vágd egyforma, kis kockákra. A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd finomra.

    Az azonos méretű darabok segítenek az egyenletes pirításban és jobb állagot biztosítanak.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevíts fel olajat, majd tedd bele a vöröshagymát és pirítsd üvegesre. Add hozzá a fokhagymát, és kevergetve süsd még egy percig.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, különben keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    Add hozzá a marhahúst, és pirítsd, amíg enyhén megpirul. Ezzel mélyebb, pörkölt ízt adsz az alapnak.

    Használj magas hőfokot, hogy szép kérget kapjon a hús, de ne száradjon ki.

    4

    Add hozzá a kockázott sárgarépát és főtt burgonyát. Pirítsd 8-10 percig, időnként megkeverve, amíg minden oldal szépen megpirul.

    Ne keverd túl gyakran, hogy a burgonya szépen megpirulhasson az alján.

    5

    Öntsd rá a Worcestershire szószt, szórd meg sóval és borssal, majd keverd jól össze, és pirítsd még 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A szószt a végén add hozzá, hogy ne égjen le, és megmaradjon az aromája.

    6

    Tálaláskor szórd meg friss, aprított petrezselyemmel. Kínálhatod savanyúsággal vagy tükörtojással is.

    Ha tükörtojással kínálod, külön serpenyőben süsd meg, hogy a sárgája folyós maradjon, így szépen kiegészíti az ételt.