A főtt burgonyát, a sárgarépát és a marhahúst vágd egyforma, kis kockákra. A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd finomra.
Az azonos méretű darabok segítenek az egyenletes pirításban és jobb állagot biztosítanak.
Egy nagy serpenyőben hevíts fel olajat, majd tedd bele a vöröshagymát és pirítsd üvegesre. Add hozzá a fokhagymát, és kevergetve süsd még egy percig.
A fokhagymát ne pirítsd túl, különben keserű ízt adhat az ételnek.
Add hozzá a marhahúst, és pirítsd, amíg enyhén megpirul. Ezzel mélyebb, pörkölt ízt adsz az alapnak.
Használj magas hőfokot, hogy szép kérget kapjon a hús, de ne száradjon ki.
Add hozzá a kockázott sárgarépát és főtt burgonyát. Pirítsd 8-10 percig, időnként megkeverve, amíg minden oldal szépen megpirul.
Ne keverd túl gyakran, hogy a burgonya szépen megpirulhasson az alján.
Öntsd rá a Worcestershire szószt, szórd meg sóval és borssal, majd keverd jól össze, és pirítsd még 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A szószt a végén add hozzá, hogy ne égjen le, és megmaradjon az aromája.
Tálaláskor szórd meg friss, aprított petrezselyemmel. Kínálhatod savanyúsággal vagy tükörtojással is.
Ha tükörtojással kínálod, külön serpenyőben süsd meg, hogy a sárgája folyós maradjon, így szépen kiegészíti az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.