Quadrupla hĂșsos hamburger tĂĄlalva

Quadrupla HĂșsos Hamburger

A hamburger az amerikai gyorsĂ©ttermek egyik legikonikusabb Ă©tele, Ă©s a quadrupla hĂșsos vĂĄltozat a valĂłdi hĂșsimĂĄdĂłk kedvence. Az elsƑ hamburgerek a 19. szĂĄzad vĂ©gĂ©n jelentek meg az EgyesĂŒlt Államokban, Ă©s azĂłta a vilĂĄg egyik legnĂ©pszerƱbb street food fogĂĄsĂĄvĂĄ vĂĄltak. Egy klasszikus hamburger lĂ©nyege a szaftos, Ă­zesĂ­tett marhahĂșs Ă©s a tökĂ©letes arĂĄnyok, amelyeket ebben a receptben egyesĂ­tĂŒnk. Ezt az extra hĂșsos verziĂłt kifejezetten azoknak ajĂĄnljuk, akik egy igazĂĄn laktatĂł Ă©s felejthetetlen burgerĂ©lmĂ©nyre vĂĄgynak. Ha egy kis pikantĂ©riĂĄt szeretnĂ©l, adj hozzĂĄ jalapeño paprikĂĄt vagy BBQ szĂłszt, hogy mĂ©g intenzĂ­vebb legyen az Ă­zĂ©lmĂ©ny!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 800 g MarhahĂșs (darĂĄlt)
⭕ 4 db Hamburger zsemle
⭕ 8 szelet Cheddar sajt
⭕ 4 levĂ©l JĂ©gsalĂĄta
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 8 szelet Uborka (savanyított)
⭕ 4 ek. Mustár
⭕ 4 ek. Ketchup
⭕ 4 ek. MajonĂ©z
⭕ 2 tk. Só
⭕ 1 tk. Fekete bors
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ a zöldsĂ©geket: a paradicsomot Ă©s a vöröshagymĂĄt vĂĄgd vĂ©kony karikĂĄkra, a jĂ©gsalĂĄtĂĄt mosd meg Ă©s szĂĄrĂ­tsd le.

    A zöldsĂ©geket elƑre elkĂ©szĂ­tve idƑt spĂłrolhatsz a hamburger összeĂĄllĂ­tĂĄsĂĄnĂĄl.

    2

    A darĂĄlt marhahĂșst oszd 8 egyenlƑ rĂ©szre, formĂĄzz belƑlĂŒk vĂ©kony, kb. 1 cm vastagsĂĄgĂș pogĂĄcsĂĄkat, majd mindkĂ©t oldalukat sĂłzd Ă©s borsozd.

    A vĂ©kony hĂșspogĂĄcsĂĄk gyorsabban sĂŒlnek ĂĄt, Ă­gy elkerĂŒlheted, hogy a zsemle ĂĄtĂĄzzon.

    3

    ForrĂłsĂ­ts fel egy serpenyƑt vagy grillt közepesen magas hƑfokra, Ă©s egy kevĂ©s olĂ­vaolajat tĂ©ve rĂĄ sĂŒsd a hĂșsokat oldalankĂ©nt kb. 2-3 percig, amĂ­g szĂ©p barnĂĄk nem lesznek.

    Ne tedd tĂșl a serpenyƑt hĂșssal, mert akkor nem fognak szĂ©pen pirulni.

    4

    Minden hĂșspogĂĄcsĂĄra tegyĂ©l egy szelet cheddar sajtot az utolsĂł sĂŒtĂ©si percben, hogy szĂ©pen rĂĄolvadjon.

    Ha a sajt nem olvad elĂ©g gyorsan, fedd le a serpenyƑt egy pillanatra.

    5

    A hamburgerzsemlĂ©ket vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s a belsƑ oldalukat pirĂ­tsd meg egy szĂĄraz serpenyƑben vagy grillen kb. 1 percig.

    A pirĂ­tott zsemle kevĂ©sbĂ© ĂĄzik ĂĄt a szĂłszoktĂłl Ă©s a hĂșslĂ©tƑl.

    6

    Kend meg a zsemle alsó részét mustårral, ketchup-pal és majonézzel, majd helyezd rå egy jégsalåta levelet.

    A szószok mennyiségét ízlés szerint ållítsd be.

    7

    RĂ©tegezd a hĂșspogĂĄcsĂĄkat a zsemlĂ©re Ășgy, hogy minden kĂ©t hĂșsrĂ©teg között legyen egy szelet sajt.

    A sajt segĂ­t összetartani a hĂșspogĂĄcsĂĄkat Ă©s extra Ă­zt ad a hamburgernek.

    8

    Tedd rå a paradicsomszeleteket, a vöröshagymakarikåkat és az uborkaszeleteket, majd zård le a zsemle tetejével.

    A zöldsĂ©geket tetszƑleges sorrendben rĂ©tegezheted.

    9

    Azonnal tĂĄlald, lehetƑleg sĂŒlt krumplival vagy mĂĄs körettel.

    Azonnal tĂĄlald, hogy a hĂșs meleg Ă©s a sajt olvadĂłs legyen.