Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha van kőlapos sütőtálcád, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.
A pizzakő segít, hogy a pizza alja ropogós legyen. Ha nincs, használd a legalsó sütősínt.
Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A sütőpapír megkönnyíti a pizza áthelyezését a sütőbe és a tálalást is. Ha a tészta visszahúzódik, hagyd pihenni pár percig.
Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.
A széleken hagyj helyet, hogy a pizza széle szép magas és ropogós legyen.
Szórd meg a paradicsomszószt mozzarella sajt felével, majd egyenletesen helyezd rá a gorgonzola, a parmezán és a ricotta sajt darabkáit.
A sajtokat ne pakold túl sűrűn, hogy mindegyik íze érvényesüljön. A gorgonzola és a parmezán intenzív ízű, ezért óvatosan adagold.
Hintsd meg a pizzát a diódarabokkal, és szórd meg szárított oregánóval a tökéletes ízharmónia érdekében.
A diót előzőleg enyhén megpiríthatod, hogy még intenzívebb legyen az íze. A szárított oregánó helyett használhatsz friss bazsalikomot is a sütés után.
Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 12-14 percig, amíg a sajtok szépen megolvadnak, a dió kissé megpirul, és a tészta széle aranybarnára sül.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat. Ha a széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald. Élvezd a dió és a sajtok harmonikus ízét!
A hűlés segít, hogy a sajt kicsit megszilárduljon, és a pizza könnyebben szeletelhető legyen. Locsolhatod meg egy kevés mézzel is a tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.