Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha kőlapos sütőtálcát használsz, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.
A sütő alapos előmelegítése elengedhetetlen a tökéletes pizza elkészítéséhez.
Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát érdemes sütőpapíron nyújtani, így könnyebb áthelyezni a tepsire.
Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.
A szósz mennyiségétől függ a pizza állaga, ne tegyél rá túl sokat, különben elázik.
Szórd meg a paradicsomszószt mozzarella sajt felével, majd egyenletesen helyezd rá a gorgonzola, a parmezán és a ricotta sajt darabkáit.
A sajtok ízvilága nagyon eltérő, ezért érdemes kísérletezni az arányokkal.
Hintsd meg a pizzát szárított oregánóval, és egyenletesen csorgass rá egy evőkanálnyi mézet.
A méz édessége remekül kiegészíti a sajtok sós ízét.
Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 10-12 percig, amíg a sajtok szépen megolvadnak, és a tészta széle aranybarnára sül.
A sütési idő függ a sütő teljesítményétől, figyelj a pizzára sütés közben.
Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd csorgass rá egy újabb evőkanálnyi mézet. Szeleteld fel és tálald.
A friss méz még intenzívebb ízt ad a pizzának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.