A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (légkeveréses funkciónál 160°C). Kivajazzuk és lisztezzük a tortaformát.
A tortaforma alját sütőpapírral is kibélelhetjük, hogy könnyebben kivegyük a kész süteményt.
A tojásokat egy tálban felverjük a cukorral, amíg sima és habos nem lesz.
Fontos, hogy a tojásokat jól felverjük, így a sütemény könnyedebb lesz.
Hozzáadjuk a tökpürét, a tejjel, vaníliás cukorral, sóval és fahéjjal, majd jól elkeverjük.
A fahéj remekül kiegészíti a tök ízét, de ha nem szeretnéd, elhagyhatod.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, és fokozatosan hozzáadjuk a többi összetevőhöz, folyamatos keverés mellett.
A lisztet és a sütőport mindig szitáljuk át, hogy a tészta könnyedebb legyen.
Végül hozzáadjuk az olvasztott vajat, és az egészet alaposan összekeverjük.
Az olvasztott vaj gazdag textúrát ad a tésztának, így finomabb lesz a végeredmény.
A tésztát öntjük a formába, és 30-35 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és egy tűvel átszúrva tisztán kijön.
A sütemény akkor van kész, ha a teteje enyhén rugalmas, és nem ragad a tűre.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.
A sütemény hűlés után még finomabb lesz, amikor az ízek összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.