Queijadinha com calda de açúcar, friss és gazdag kókuszos sütemény

Queijadinha com calda de açúcar

A Queijadinha egy hagyományos brazil sütemény, amely kókuszreszelékből készül, és egy édes, gazdag ízvilágot ad. Az édes cukros öntet a tetején tökéletesen kiegészíti a kókusz gazdag ízét, így a queijadinha különleges desszertté válik. Az étel a brazil konyha egyik kedvence, és gyakran tálalják ünnepi alkalmakra vagy hétköznapi édességként. A tészta puha, krémes, és a cukros öntetnek köszönhetően valóban egy igazi ínycsiklandó élmény.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Kókuszreszelék
200 g Cukor
100 ml Tej
4 db Tojás
1 ek. Sütőpor
100 g Vaj
1 ek. Vanília kivonat
1 csipet
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd fel, és hagyd kicsit kihűlni.

    A vajat ne hagyd forrni, mert könnyen megéghet.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd add hozzá a felolvasztott vajat, cukrot, sót és a vanília kivonatot, és alaposan keverd össze.

    Ügyelj arra, hogy a tojásokat jól felverd, hogy ne legyenek benne darabok.

    3

    Add hozzá a kókuszreszeléket és a sütőport, majd keverd tovább, amíg egyenletesen eloszlik.

    Ha túl sűrű a massza, egy kis tejet is hozzáadhatsz, hogy könnyebb legyen keverni.

    4

    Öntsd a tésztát egy kivajazott és lisztezett formába, majd süsd előmelegített 180°C-os sütőben 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

    A sütési idő függ a sütő típusától, ezért érdemes tűpróbát végezni.

    5

    Miközben a queijadinha sül, készítsd el a cukros öntetet: a cukrot és a vizet tedd egy kis lábasba, majd forrald fel, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    Ne hagyd túlforrni az öntetet, mert túlságosan sűrűvé válhat.

    6

    Amikor a queijadinha megsült, vedd ki a formából, és öntsd rá a cukros öntetet.

    Az öntet még melegen a legfinomabb, mert jól áramlik a süteménybe.

    7

    Hagyd hűlni, majd szeleteld fel, és tálald.

    A queijadinha frissen, de hidegen is nagyon finom.