A vajat olvaszd fel, és hagyd kicsit kihűlni.
A vajat ne hagyd forrni, mert könnyen megéghet.
A tojásokat verd fel egy tálban, majd add hozzá a felolvasztott vajat, cukrot, sót és a vanília kivonatot, és alaposan keverd össze.
Ügyelj arra, hogy a tojásokat jól felverd, hogy ne legyenek benne darabok.
Add hozzá a kókuszreszeléket és a sütőport, majd keverd tovább, amíg egyenletesen eloszlik.
Ha túl sűrű a massza, egy kis tejet is hozzáadhatsz, hogy könnyebb legyen keverni.
Öntsd a tésztát egy kivajazott és lisztezett formába, majd süsd előmelegített 180°C-os sütőben 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
A sütési idő függ a sütő típusától, ezért érdemes tűpróbát végezni.
Miközben a queijadinha sül, készítsd el a cukros öntetet: a cukrot és a vizet tedd egy kis lábasba, majd forrald fel, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Ne hagyd túlforrni az öntetet, mert túlságosan sűrűvé válhat.
Amikor a queijadinha megsült, vedd ki a formából, és öntsd rá a cukros öntetet.
Az öntet még melegen a legfinomabb, mert jól áramlik a süteménybe.
Hagyd hűlni, majd szeleteld fel, és tálald.
A queijadinha frissen, de hidegen is nagyon finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.