Queijadinha com leite condensado, kókuszreszelékkel megszórva, egy fehér tányéron

Queijadinha com leite condensado

A Queijadinha com leite condensado egy hagyományos brazil édesség, amely egyszerű, mégis ínycsiklandó. A desszert alapja a kókuszreszelék, a tojás és a sűrített tej, amely krémes textúrát ad a süteménynek. Az édesség a XIX. századi brazil koloniális konyhába nyúlik vissza, és azóta is nagy népszerűségnek örvend, főleg az ünnepi alkalmakkor. Az édes, kókuszos íz világa tökéletesen harmonizál a sűrített tej gazdag édességével, így a queijadinha minden falatja egy igazi élvezet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Rizsliszt
150 g Kókuszreszelék
4 db Tojás
200 g Sűrített tej
100 g Cukor
50 g Vaj
1 ek. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd fel és hagyd egy kicsit hűlni. A tojásokat üsd fel egy tálba, majd verd fel őket egy habverővel.

    A vajat ne hagyd túlmelegedni, mert akkor a tészta túl olajos lesz.

    2

    Add hozzá a sűrített tejet, a cukrot, vaníliás cukrot és a felolvasztott vajat a tojásokhoz, és alaposan keverd össze.

    A sűrített tej gazdag édes ízt ad az édességnek, és segít abban, hogy a tészta krémes legyen.

    3

    A rizslisztet és a sütőport szitáld át, majd add hozzá a tojásos keverékhez, és jól dolgozd össze, hogy sima tésztát kapj.

    A lisztet át kell szitálni, hogy ne maradjanak benne csomók, és könnyebb legyen a tészta.

    4

    Egy kisebb muffinformát kenj ki vajjal, majd szórd meg kókuszreszelékkel. Az így előkészített formákba kanalazd bele a tésztát.

    A kókuszreszelék segít abban, hogy a queijadinha ne ragadjon le, és finom ropogós réteget ad az alján.

    5

    Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    Ellenőrizd a tészta állagát 20 perc után, minden sütő különböző, ezért érdemes egy tűt beledugni, hogy megvizsgáld a belsejét.

    6

    Miután megsült, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni, majd tálald frissen, ízlés szerint akár egy kis extra kókuszreszelékkel is megszórhatod.

    A queijadinha a legfinomabb, ha még langyosan tálalod, de hűtve is eltartható.