A vajat olvaszd fel és hagyd egy kicsit hűlni. A tojásokat üsd fel egy tálba, majd verd fel őket egy habverővel.
A vajat ne hagyd túlmelegedni, mert akkor a tészta túl olajos lesz.
Add hozzá a sűrített tejet, a cukrot, vaníliás cukrot és a felolvasztott vajat a tojásokhoz, és alaposan keverd össze.
A sűrített tej gazdag édes ízt ad az édességnek, és segít abban, hogy a tészta krémes legyen.
A rizslisztet és a sütőport szitáld át, majd add hozzá a tojásos keverékhez, és jól dolgozd össze, hogy sima tésztát kapj.
A lisztet át kell szitálni, hogy ne maradjanak benne csomók, és könnyebb legyen a tészta.
Egy kisebb muffinformát kenj ki vajjal, majd szórd meg kókuszreszelékkel. Az így előkészített formákba kanalazd bele a tésztát.
A kókuszreszelék segít abban, hogy a queijadinha ne ragadjon le, és finom ropogós réteget ad az alján.
Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.
Ellenőrizd a tészta állagát 20 perc után, minden sütő különböző, ezért érdemes egy tűt beledugni, hogy megvizsgáld a belsejét.
Miután megsült, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni, majd tálald frissen, ízlés szerint akár egy kis extra kókuszreszelékkel is megszórhatod.
A queijadinha a legfinomabb, ha még langyosan tálalod, de hűtve is eltartható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.