Gombás quesadilla ropogósra sütve, olvadt sajttal, háromszögekre vágva

Quesadilla gombával

A quesadilla eredeti formája Mexikóból származik, ahol már évszázadokkal ezelőtt is népszerű volt sajttal töltött, vaslapon sült ételként. A gombás változat a modern vegetáriánus konyha egyik közkedvelt változata, amelyben a pirított csiperkegomba szaftossága és a sajt krémessége tökéletes összhangban van. Technikai tanács: ügyelj arra, hogy a gombát ne főzd, hanem pirítsd – a keletkező karamellizált ízek teszik igazán gazdaggá a tölteléket. Ahogy a sajt olvadni kezd és a tortilla aranybarnára pirul, a konyhát ínycsiklandó illatok töltik be. Ez az étel kiváló választás gyors vacsorának, ebédre vagy akár vendégeknek is – garantált siker a ropogós textúrák és az intenzív ízek kedvelőinek. Ha szeretnéd feldobni, adhatsz hozzá egy kevés friss petrezselymet vagy chilipelyhet is a töltelékhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 22 perc
920 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tortilla lap
200 g Csiperkegomba
1 db Vöröshagyma
200 g Reszelt trappista sajt
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát tisztítsd meg és szeleteld vékonyra. A vöröshagymát hámozd meg, majd vágd apró kockákra. Készíts elő minden hozzávalót, hogy a főzés során ne kelljen keresgélni.

    A gombát ne mosd víz alatt, inkább egy nedves papírtörlővel töröld le, hogy ne szívjon fel nedvességet és ne legyen pépes állagú sütés után.

    2

    Hevítsd fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a felkockázott hagymát, és párold üvegesre 2-3 perc alatt.

    Ügyelj arra, hogy ne piruljon meg túlzottan a hagyma, mert akkor kesernyés lehet az íze.

    3

    Add hozzá a szeletelt gombát, és pirítsd 6-8 percig, amíg a víztartalma elpárolog és enyhén megpirul. Sózd, borsozd ízlés szerint.

    Ne keverd túl gyakran a gombát, hogy szépen meg tudjon pirulni.

    4

    Vegyél elő egy tortilla lapot, szórd meg a felét reszelt sajttal, kanalazz rá a gombás-hagymás keverékből, majd fedd le ismét sajttal. Hajtsd félbe a tortilla lapot.

    A sajt a tortilla két oldalán legyen, így szépen összeragasztja a tölteléket sütés közben.

    5

    Egy száraz serpenyőt melegíts fel, majd tedd bele a megtöltött tortilla lapot. Süsd mindkét oldalát 2-3 percig, amíg aranybarnára pirul és a sajt megolvad.

    Sütés közben óvatosan nyomd le a tortilla tetejét egy spatulával, hogy mindenhol egyenletesen piruljon.

    6

    A kész quesadillát vágd háromszögekre, és tálald melegen. Ízlés szerint kínálhatsz mellé tejfölt vagy fokhagymás joghurtos mártogatóst.

    A legszebb szeleteket akkor kapod, ha éles késsel vagy pizzavágóval szeleteled.