Quesadilla jalapeñóval, ropogós, aranybarna tortilla töltve csirkehússal, sajttal és jalapeñóval

Quesadilla jalapeñóval

A quesadilla egy tradicionális mexikói étel, mely a friss, ropogós tortilla és a fűszeres töltelékek tökéletes kombinációja. A jalapeño paprika hozzáadásával egy igazán csípős és ínycsiklandó ételt kapunk, amely különleges ízélményt nyújt. A csirkehús, a cheddar sajt és a jalapeño tökéletes harmóniában állnak, így minden falat egy újabb ínycsiklandó élvezet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tortillák
300 g Csirkehús (felkockázva)
150 g Cheddar sajt (reszelt)
2 db Jalapeño paprika
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst sózd, borsozd, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg, amíg átsül és enyhén barna színt kap. Ha szeretnéd, fokhagymát is hozzáadhatsz a hús sütéséhez.

    A csirkehúst apró kockákra vágva gyorsabban átsül, és könnyebben keverhető a quesadillában.

    2

    A jalapeñókat szeleteld fel vékony karikákra. Ha nem szereted túl csípősen, távolítsd el a magokat.

    A jalapeño paprikát érdemes óvatosan kezelni. Ha nem szeretnéd, hogy túl csípős legyen, viselj kesztyűt a szeletelés közben.

    3

    Egy másik serpenyőben, közepes lángon, a tortillák egyik oldalát pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz. Az egyik pirított oldalon egyenletesen oszlasd el a reszelt sajtot, a sült csirkehúst és a jalapeñót.

    Ne rakj túl sok tölteléket a tortillára, hogy könnyen össze lehessen hajtani, és ne essen szét a quesadilla.

    4

    Tedd rá a másik tortillát, és nyomd le kicsit, majd a serpenyőben pirítsd a másik oldalát is, amíg a sajt megolvad, és a tortilla aranybarna lesz.

    A quesadilla könnyen kiszáradhat, ha túl sokáig pirítod. Ha szeretnéd, hogy a sajt extra krémes legyen, egy kicsit kevesebb időt tölts a pirítással.

    5

    Miután elkészült, vágd 4 szeletre, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss ízt ad a quesadillának. Ha nem szereted, helyettesítheted friss petrezselyemmel is.

    6

    Tálald melegen, friss lime-lé vagy egy kis guacamole mellé, hogy még ízletesebbé tedd.

    A lime-lé felfrissíti a quesadillát és jól kiemeli a fűszeres ízeket.