Korianderrel és sajttal töltött quesadilla ropogósra sütve, szeletekre vágva

Quesadilla korianderrel

A korianderrel készített quesadilla a mexikói konyha egyik frissítő változata, amely a klasszikus, sajttal töltött tortilla alapreceptet friss fűszerrel gazdagítja. A quesadilla gyökerei a 16. századi Mexikóig nyúlnak vissza, ahol a tortilla és a sajt párosa már akkor is népszerű volt. Technikai tanács: a koriandert csak a végén keverd a töltelékhez, így jobban megőrzi aromáját és élénk zöld színét. Képzeld el, ahogy a sajtos-korianderes töltelék megolvad a serpenyőben, és a tortilla aranybarnára sül – a konyhát friss és fűszeres illat tölti be. Ez az étel tökéletes választás egy gyors, mégis ízekben gazdag vegetáriánus vacsorához. Ha különlegesebbé szeretnéd tenni, adj hozzá egy csipet chiliport a töltelékhez, így enyhén pikáns lesz az összhatás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
870 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tortilla lap
10 g Friss koriander
200 g Reszelt trappista sajt
1 db Vöröshagyma
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A koriandert öblítsd le hideg vízzel, majd aprítsd finomra. A vöröshagymát hámozd meg, és vágd apró kockákra. Készítsd elő a többi hozzávalót is, hogy kéznél legyen minden.

    A koriandert vágd éles késsel, gyors mozdulatokkal, hogy ne veszítse el friss ízét.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az aprított hagymát. Párold üvegesre 2-3 perc alatt, majd vedd le a tűzről és hagyd hűlni.

    Ügyelj rá, hogy a hagyma ne égjen meg – keserű lehet tőle a töltelék.

    3

    Keverd össze a párolt hagymát, a reszelt sajtot, és az aprított koriandert egy tálban. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd óvatosan keverd össze a tölteléket.

    A sajtot ne nyomkodd túl erősen össze, így a töltelék könnyen olvad és szaftos marad.

    4

    Teríts egy tortilla lapot a munkafelületre. Szórd rá a töltelék felét az egyik oldalra, majd hajtsd félbe a tortilla lapot.

    Ne töltsd túl – a quesadilla könnyen szétnyílhat, ha túl sok a töltelék.

    5

    Egy tiszta, száraz serpenyőt hevíts fel, majd helyezd bele a megtöltött quesadillát. Süsd oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    Használj spatulát, és finoman nyomd le a tetejét, hogy mindenhol szépen piruljon.

    6

    A kész quesadillát vágd háromszögekre, és tálald melegen, frissen. Kínálhatsz mellé tejfölt vagy fokhagymás joghurtot is.

    Frissen szeletelve ropogós marad – ne várj a szeleteléssel!