A koriandert öblítsd le hideg vízzel, majd aprítsd finomra. A vöröshagymát hámozd meg, és vágd apró kockákra. Készítsd elő a többi hozzávalót is, hogy kéznél legyen minden.
A koriandert vágd éles késsel, gyors mozdulatokkal, hogy ne veszítse el friss ízét.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az aprított hagymát. Párold üvegesre 2-3 perc alatt, majd vedd le a tűzről és hagyd hűlni.
Ügyelj rá, hogy a hagyma ne égjen meg – keserű lehet tőle a töltelék.
Keverd össze a párolt hagymát, a reszelt sajtot, és az aprított koriandert egy tálban. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd óvatosan keverd össze a tölteléket.
A sajtot ne nyomkodd túl erősen össze, így a töltelék könnyen olvad és szaftos marad.
Teríts egy tortilla lapot a munkafelületre. Szórd rá a töltelék felét az egyik oldalra, majd hajtsd félbe a tortilla lapot.
Ne töltsd túl – a quesadilla könnyen szétnyílhat, ha túl sok a töltelék.
Egy tiszta, száraz serpenyőt hevíts fel, majd helyezd bele a megtöltött quesadillát. Süsd oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarnára sül és a sajt megolvad.
Használj spatulát, és finoman nyomd le a tetejét, hogy mindenhol szépen piruljon.
A kész quesadillát vágd háromszögekre, és tálald melegen, frissen. Kínálhatsz mellé tejfölt vagy fokhagymás joghurtot is.
Frissen szeletelve ropogós marad – ne várj a szeleteléssel!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.