Lime-mal ízesített quesadilla sajttal töltve, ropogósra sütve, szeletekre vágva

Quesadilla lime-mal

A quesadilla lime-mal egy frissítő és különleges változata a hagyományos mexikói ételnek, amely új dimenziót ad az ismert sajtos tortilla világának. A lime nemcsak pikáns ízt, hanem üde aromát is kölcsönöz az ételnek. A quesadilla eredete a mexikói koloniális időkre nyúlik vissza, amikor kukoricalapokat töltöttek sajttal és más alapanyagokkal. Technikai tanács: a lime levét érdemes frissen facsarni, és közvetlenül a töltelékhez adni – így nem veszít az illóolajaiból. Ahogy a sajt megolvad, és a tortilla aranybarnára sül, a lime-fokhagyma párosítás intenzív, mégis friss illattal tölti meg a konyhát. Ez a fogás kiváló választás lehet hétköznap esti gyors vacsorának, vagy könnyű vegetáriánus ebédnek. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbálj ki hozzá egy csepp mézet vagy chilipelyhet is – így édes-pikáns ízharmóniát érhetsz el.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tortilla lap
200 g Reszelt trappista sajt
2 ek. Lime leve
1 db Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg és reszeld le a fokhagymát, majd facsard ki a lime levét egy kisebb tálba. Keverd össze a fokhagymát, lime-levet, sót és borsot egy tálban, így készül az ízesített alap a sajthoz.

    A lime levét kézzel facsard, de használhatsz citromfacsarót is, így több levet nyersz ki belőle.

    2

    A reszelt sajtot keverd össze az előzőleg készített lime-os fokhagymás keverékkel, majd hagyd állni pár percet, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne hagyd túl sokáig állni, mert a sajt elázhat – 5 perc pihentetés elég.

    3

    Teríts ki egy tortilla lapot. Az egyik felére szórj az ízesített sajtból egyenletesen, majd hajtsd félbe a lapot.

    Ügyelj rá, hogy ne legyen túl sok töltelék – a quesadilla könnyen szétnyílhat sütés közben.

    4

    Egy tapadásmentes serpenyőt melegíts elő közepes lángon. Helyezd bele a megtöltött quesadillát, és süsd mindkét oldalát 2-3 percig, míg aranybarna és ropogós lesz.

    Használj spatulát, és sütés közben finoman nyomd le a tetejét, hogy egyenletesen piruljon és a sajt szépen megolvadjon.

    5

    A megsült quesadillát vedd ki, vágd háromszögekre, és tálald melegen, akár önmagában, akár tejföllel vagy lime-os joghurtos szósszal.

    Frissen szeletelve a legjobb – ne hagyd kihűlni, mert a sajt megkeményedik.