Hámozd meg és reszeld le a fokhagymát, majd facsard ki a lime levét egy kisebb tálba. Keverd össze a fokhagymát, lime-levet, sót és borsot egy tálban, így készül az ízesített alap a sajthoz.
A lime levét kézzel facsard, de használhatsz citromfacsarót is, így több levet nyersz ki belőle.
A reszelt sajtot keverd össze az előzőleg készített lime-os fokhagymás keverékkel, majd hagyd állni pár percet, hogy az ízek összeérjenek.
Ne hagyd túl sokáig állni, mert a sajt elázhat – 5 perc pihentetés elég.
Teríts ki egy tortilla lapot. Az egyik felére szórj az ízesített sajtból egyenletesen, majd hajtsd félbe a lapot.
Ügyelj rá, hogy ne legyen túl sok töltelék – a quesadilla könnyen szétnyílhat sütés közben.
Egy tapadásmentes serpenyőt melegíts elő közepes lángon. Helyezd bele a megtöltött quesadillát, és süsd mindkét oldalát 2-3 percig, míg aranybarna és ropogós lesz.
Használj spatulát, és sütés közben finoman nyomd le a tetejét, hogy egyenletesen piruljon és a sajt szépen megolvadjon.
A megsült quesadillát vedd ki, vágd háromszögekre, és tálald melegen, akár önmagában, akár tejföllel vagy lime-os joghurtos szósszal.
Frissen szeletelve a legjobb – ne hagyd kihűlni, mert a sajt megkeményedik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.