Quesadilla paradicsommal töltve, sajttal olvadva, ropogósra sütve

Quesadilla paradicsommal

A quesadilla évszázadok óta a mexikói konyha egyik alapétele, amelyet eredetileg sajt és kukoricalap kombinációjával készítettek. A paradicsomos változat frissességet visz ebbe a klasszikus ételbe, és remek választás a vegetáriánus étrendhez is. Technikai tanács: ügyelj rá, hogy a paradicsom magját eltávolítsd, különben túl nedves lesz a töltelék, és a tortilla átázik. A sajt és a pirított hagyma tökéletesen kiegyensúlyozza a paradicsom savasságát. Ahogy a tortilla sercegve sül, és a sajt lágyan olvad, a konyhát friss és étvágygerjesztő illat tölti be. Ez az étel ideális gyors vacsorára, baráti összejövetelekre vagy akár könnyű hétvégi ebédként is. Ha szeretnéd különlegessé tenni, szórhatsz rá kevés szárított oregánót vagy bazsalikomot is a töltelékhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
860 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tortilla lap
2 db Érett paradicsom
200 g Reszelt trappista sajt
1 db Vöröshagyma
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat mosd meg, vágd ketté, és távolítsd el a magos, leves belsejét, majd vágd a húsos részt apró kockákra. A vöröshagymát hámozd meg és szintén kockázd fel.

    A paradicsom magjainak eltávolításával elkerülheted, hogy a quesadilla belül vizes legyen.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát. Pirítsd üvegesre 2-3 perc alatt, majd keverd hozzá a felkockázott paradicsomot.

    Ne süsd túl a paradicsomot, csak annyira, hogy kissé összeessen és kiengedje az ízét – így jobban megőrzi frissességét.

    3

    Sózd és borsozd a paradicsomos-hagymás keveréket ízlés szerint, majd vedd le a tűzről, és hagyd langyosra hűlni. Készítsd elő a reszelt sajtot is.

    A töltelék hűtése fontos – ha túl forrón kerül a tortillába, eláztathatja a tésztát.

    4

    Teríts le egy tortilla lapot. Az egyik felére szórj egy réteg sajtot, kanalazz rá a paradicsomos-hagymás keverékből, majd ismét szórj rá sajtot. Hajtsd félbe.

    A sajt alsó-felső rétegként viselkedik, amely összetartja a tölteléket sütés közben.

    5

    Helyezd a megtöltött tortilla lapot egy forró, száraz serpenyőbe. Süsd oldalanként 2-3 percig, míg aranybarnára pirul és a sajt megolvad.

    A tortilla sütése közben óvatosan nyomd le spatulával, hogy egyenletesen piruljon és ropogós legyen.

    6

    A kész quesadillát vágd háromszögekre, és tálald melegen, akár magában, akár mártogatóssal.

    A legszebb szeletekhez használj éles kést vagy pizzavágót közvetlenül sütés után, amíg még ropogós.